Recensie Beatrijs

Titel: Beatrijs

Auteur: onbekend

Sypnosis: Beatrijs is een non die in een klooster woont. Als er op een dag een jongeman langskomt, worden ze verliefd en vertrekken ze. Ze leven zeven jaar gelukkig en krijgen twee kinderen, maar als het geld op is vertrekt de man naar zijn geboorteland en laat hij zijn vrouw en kinderen achter. De vrouw is te trots om te gaan bedelen en verkoopt dus haar lichaam om haar kinderen te ondersteunen. Na zeven jaar besluit haar leven te beteren, en gaat ze wel bedelen. Op een dag hoort ze een stem die zegt dat ze naar het klooster terug moet gaan. Ze gelooft de stem eerst niet, en eist dat de stem twee keer terug komt, dan gaat ze pas luisteren. De stem doet dit, en ze gaat terug naar het klooster, waar niemand haar gemist heeft, want Maria had haar taken over genomen. Toen ze uiteindelijk alles opbiechtte, zei de abt dat het een wonder was.

Mening: Ik vond het raar, ik ben zelf niet gelovig, dus het zou best kunnen dat ik daardoor het boek minder vind, maar ik vind het vooral onrealistisch. Ze stopt pas met een hoer zijn als ze het zeven jaar gedaan heeft. Om dan vervolgens alsnog te bedelen. Ik vond het geen leuk boek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>