Recensie De Passievrucht

Titel: De Passievrucht

Auteur: Karel Glastra van loon

Sypnosis: Armin Minderhout en zijn vriendin Ellen proberen een kind te krijgen, maar dit lukt niet. Armin blijkt onvruchtbaar te zijn, zijn hele leven al. Dit is erg, maar het is nog erger dan verwacht; Armin ‘heeft’ een zoon: Bo. Armin besluit op zoek te gaan naar de ‘dader’, en beschuldigt verschillende mensen. Als eerst Robbert Hubeek, die was het niet, want die wist niet dat Monika, Bo’s moeder, al tien jaar dood is. Vervolgens vraagt hij het aan de dokter, die ontkent dit, en Armin gelooft dit. Als laatst, bezoekt hij Niko Neerinckx, een oud-collega van Monika. Als Armin foto’s van Monika vindt in zijn huis, tijdens een gesprek met Niko’s vrouw, weet hij het zeker. Hij besluit Niko te confronteren, maar Ellen stopt hem. Tijdens al deze heisa, sterft Armin’s vader. Als hij het huis gaat bezoeken, stuit hij op een briefje dat luidt: ‘Ik ben zwanger. M’. Als hij thuis komt, heeft Ellen ook een brief gegeven aan Bo, waarin Monika alles uitlegt.

Mening: Ik vond het zeer leuk, vooral de spanning die erin blijft. Het is nooit zeker wie het is, maar als de bom inslaat, is het zeker een harde knal. Ik vond ook de volgorde mooi. Het wisselde telkens van het nu naar het verleden. In het nu probeert hij achter de vader te komen, in het verleden zie je hoe de relatie van Armin en Monika onstond.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>