Recensie Fabriekskinderen

Titel: Fabriekskinderen

Auteur: J.J Cremer

Synopsis: Evert, Sander en Saartje zijn op weg naar de fabriek om te werken, dat is nodig want hun vader drinkt alleen en heeft geen werk. Saartje heeft al de hele dag een tikkend gevoel in haar hoofd. Als Sander niet wil, blijft hij liggen in de sneeuw. Zijn broer en zus laten hem achter, en hij wordt gevonden door Willem van Hoogstadt, een jonge baron. Hij geeft Sander te eten, en vraagt hem wat hij deed, en waarom. Als Sander vertelt hoe hij leeft, besluit Willem hem te adopteren, en leeft Sander nooit meer in armoede. Saartje heeft hoge koorts, en probeert s’nachts haar moeder te roepen, die slaapt en hoort haar niet, en dus sterft Saartje bang en alleen.

Mening: Ik vond het te kort, en het had niet echt een plot. De bedoeling erachter is wel mooi, en ik vond het wel fijn om te weten dat er in 1863, de hoogtij van de industriƫle revolutie mensen tegen kinderarbeid waren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>