Recensie Turks Fruit

Titel: Turks Fruit

Auteur: Jan Wolkers

Sypnosis: De ik-persoon denkt terug aan zijn relatie met Olga, zijn grote liefde. Hij ontmoette haar voor het eerst toen hij aan het liften was, en bij haar mocht instappen, Er ontstond een soort spanning, en ze hebben dan ook vrij snel seks, in de auto. De autorit eindigt in een ongeluk, en de ik-persoon probeert Olga te zoeken, maar haar moeder wil de hem niet laten spreken met haar, dus gaat hij haar zoeken in haar woonplaats, Almaar. Uiteindelijk vindt hij haar, en de relatie groeit, en ze trouwen. De moeder van Olga probeert de ik-persoon en Olga uit elkaar te drijven, en uiteindelijk lukt dit. Ze wordt gekoppeld door haar moeder aan een zakenman. Uiteindelijk gaat dit mis, en trouwt ze weer met een ander, waarmee ze de wereld over reist. Als Olga terug is, gaat het uit en blijkt ze een hersentumor te hebben. De ik-persoon blijft tot het laatste moment bij haar.

Mening: Dit was voor mij een verassing, ik vond het een erg mooi boek. Het grove taalgebruik in het boek gaf een mooi beeld aan hoe vervelend de ik-persoon het vond dat Olga weg ging. Ook de volgorde was mooi. Hij denkt als het ware terug, tot het heden, en dan gaat het verder. Dat vond ik mooi. Verder was ik bewogen door het boek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>