Vals licht

Geschreven door Joost Zwagerman.

Het verhaal gaat over Simon Prins, hij ontmoet een meisje, Lizzie, ze blijkt op de wallen te werken als prostituee en hij krijgt hier een relatie mee. Ze blijkt best vreemd te zijn en heeft heel veel geheimen voor Simon. Door het verhaal heen kom je achter steeds meer dingen die Lizzie eerst voor Simon verborgen hield. Ze moet op een gegeven moment onderduiken voor een drugsdealer omdat ze hem geld verschuldigd is, Simon gaat haar toch zoeken en komt er achter dat ze zoveel leugens verborgen houdt omdat ze een geestziekte heeft, pseudologia fantastica. Dit houdt in dat ze leugens verzint en die na loop van tijd ook echt gaat geloven. Uiteindelijk gaan ze uit elkaar.

Ik vind dat dit boek een heel origineel verhaal heeft, ik ben het nog nooit eerder tegengekomen. Verder vond ik het een erg langdradig verhaal en ik kwam niet echt goed in het verhaal te zitten. Niet echt mijn smaak qua vertellen want het pakte me niet echt.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>