Nova Zembla

Geschreven door Hendrik Tollens.

Het verhaal gaat over de zeetocht onder leiding van Willem Barentsz in 1595. Ze willen van Heemskerck naar het zuiden van Vajgatsj varen. Ze komen Samojeden tegen. In 1596 komen ze vast te zitten in het ijs en ze gaan aan land op Nova Zembla, ze besluiten om in het huisje te gaan wonen dat er al staat en bouwen deze op, ook wel het Behouden Huys genoemd. Ze willen de spullen vanuit het schip daar naartoe brengen. Dit is nog een lastige taak want ze worden steeds aangevallen door ijsberen. Uiteindelijk beginnen ze weer aan hun terugtocht en ze komen een schip tegen met de vlag van hetzelfde vaderland, het schip van Rijp. Ze komen samen aan bij de duinen van Nederland.

Ik vond dit een heel interessant boek om te lezen, ook dit is natuurlijk echt gebeurt en voor mij maakt het, het dan altijd net iets leuker om te lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>