Het gouden ei

Geschreven door Tim Krabbé.

In het boek lopen er eigenlijk als het ware eerst twee verhalen door elkaar en rond het einde komen deze twee bij elkaar.                                          Je leest eerst een stuk over Rex en Saskia, ze staan op een tankstation op weg naar Frankrijk. Rex denkt terug aan een droom waar Saskia over vertelde, ze zat vast in een gouden ei in de ruimte waar ze nooit uit zou komen en ze kon daarin niet doodgaan. De enige oplossing was op botsen tegen een ander gouden ei, dan zou ze namelijk dood gaan en verlost zijn, maar de ruimte was veel te groot om het andere ei te kunnen vinden. Rex wacht nog steeds op het tankstation op Saskia maar ze blijkt plotseling verdwenen te zijn. Dan komt Raymond in beeld en hij heeft iets te maken met de verdwijning van Saskia en Rex zoekt naar antwoorden.

Dit boek was heel erg interessant om te lezen, maar ook heel moeilijk om te begrijpen, ondanks dat het een best klein boekje is. Soms raakte ik een beetje de draad kwijt, maar als je goed door blijft lezen snap je het verhaal uiteindelijk weer. Het verhaal zelf vond ik wel een beetje apart, maar tegelijkertijd wel heel origineel, zeker de moeite waard.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>