Deel 1 Sleutel naar geluk

Ik heb het eerste deel van het boek gelezen.

Samenvatting:

Ruby woonde eerst altijd samen met haar moeder in een flat, toen zijn ze verhuist naar het een afgelegen huis. Ruby noemt het ‘Het Gele huis’. Als haar moeder eindelijk een baan vind helpt Ruby haar moeder met haar werk. Ze moet zoek geraakte bagage naar de eigenaar brengen. Als haar moeder opeens vertrekt staat Ruby er alleen voor. Ze gaat alleen naar haar moeders werk en ze woont alleen. Als op een dag de droger stuk gaat komen de huisbazen – De Honeycuts – langs. Ze merken dat Ruby helemaal alleen woont en ze gaat wonen bij haar zus die al getrouwd is, Cora. Ze zat op de school Jackson, maar ze gaat nu naar Perkins Day. Jackson had altijd ruzie met Perkins Day. Ze moet meerijden met Nate, de overbuurjongen maar dat wil ze helemaal niet.

Vragen:

  • hoe gaat het verder met Ruby op Perkins Day
  • Als ze over 9 maanden 18 is, stopt ze dan met school en gaat ze weg bij Cora en Jamie(man van Cora)

deel 4

Dit deel was spannend

Marlène belooft Tom dat ze er zal proberen voor te zorgen dat Anwar niet met zijn gsm belt om de bom te laten ontploffen. Ondertussen voeren Fouad en Rachid (ook iemand die meehelpt met de aanslag) een hevig gesprek op een boot. Joke zit gevangen op die boot. Fouad heeft er geen zin meer in, Rachid schiet hem daarom neer. Rachid gaat van de boot het water in.Joke is ontvoerd maar is weer heelhuids thuis. Even later vindt de politie Joke op de boot. Ze is net op het nippertje gered (daarom dus Last Minute). Het cruiseschip is net op tijd ontruimd.

Vragen.

Waarom is joke ontvoerd?

Ik raad je dit boek niet aan. Ik zelf kwam er heel moeilijk doorheen want het gaat allemaal een beetje door elkaar!

deel 3

ik heb deel 3 gelezen en vond dit een niet zo spannend en leuk deel.

Samir heeft volgens Joke en haar ouders de envelop in haar tas gestopt. Hij zei het zelf niet maar zei dat de gene die het gedaan had misschien gedwongen was. Op dat moment wist Joke genoeg. Ze wist het zeker Samir heeft de envelop in haar tas gedaan. Ze zei het tegen haar vader en die heeft gezorgd dat er alles aan gedaan zou worden dat de dader bekent word. Nu zijn ze in het laboratorium bezig om de vingerafdrukken te zien. De dag daarna zou er een brief op het bureau liggen van de vader van Joke.  Maar dat lag er  niet. Het zou een spannende brief zijn want er zou de uitslag van de test in staan!

Nieuwe vragen:

1. wanneer weten ze met 100% zeker wie de dader is?

2. wat gaat er gebeuren met de dader en met de mensen die mee spelen in het spel?

deel 2

Dit deel was echt super spannend.

Joke heeft een brief in haat tas gevonden, er stond op NIET OPEN MAKEN ALLEEN JE VADER MAG DIT OPEN MAKEN! Dus Joke rende naar haar moeder en zei mam help! Haar moeder belde de vader. Haar vader kwam thuis en heeft een vriend van he gebeld die daar verstand van had. Die heeft het onderzocht en er bleek een kogel in te zitten. In die kogel zat een briefje en daarop stond dat haar vader onmiddelijk moest stoppen met een onderzoek.

Nieuwe vragen:

1. Wat gaan ze er aan doen om de dader te vinden?

Last Minute

Als ik na de voorkant kijk zie ik een meisje een boot en een kogel. Mijn vragen zijn.

1. Wat heeft die boot met het verhaal te maken?

2. Wat gebeurd er met het meisje?

3. Wat is er met die kogel.

4. Wat is het verband tussen die boot, de kogel en het meisje.

Een korte samenvatting van de achterkant.

Joke heeft problemen met haar eigen marrokaanse vriendje. Ze vragen zich af of Anwar een loverboy is. Marlene geeft hem een voordeel van een twijfel. Er komt een huiszoeking bij de broer van Anwar. Joke vind van overmaat tot ramp ook nog een kogelbrief in haar tas. Hoe zal dit aflopen?

Mijn Nieuwe vragen zijn.

1. Welke problemen heeft Joke met haar vriendje?

2. Is Anwar een loverboy?

3. Waarom is er een huiszoeking bij de broer van Anwar?

4. Wat staat er in de kogelbrief?

Samenvatting Bij het 1e deel lezen.

Fouad is opgepakt omdat hij een loverboy is. En misschien heeft hij 2 meisjes vermoordt. Samir en Joke kunnen beter niet gezien worden samen. Yasmin word opgehaald door Aïscha. 2 jongens  hebben foto’s van Aïscha.

Nieuwe vragen.

1. Wat staat er in de kogelbrief?

2. Wat is er gevonden tijdens de huiszoeking?