Held van Beroep

Sam Fittipaldi is 15 jaar. Hij heeft drie zussen, een vader en een zieke moeder. Sam houdt van zwemmen en doet dat vaak.
Hij ziet eens dat zijn moeder met een ambulance weggebracht wordt en hij hoort dat hij dat niet mag weten. Sam gaat dan naar Dixie, de secretaresse van zijn vader. Daar woont Do ook, het meisje waarmee Dixie een relatie heeft. Sam blijft bij hen tot hij hoort dat zijn moeder overleden is. Dan gaat hij terug naar huis.
Zijn vader wil Sam’s moeder in zee gooien, omdat ze elkaar daar ontmoet hebben. Ze leggen haar in een skibox met stenen en nemen haar op de auto mee. ’s Nachts gooien ze haar vanaf de veerboot in zee.
Als ze weer thuis zijn, loopt Sam voor de tweede keer weg. Hij verblijft eerst bij zijn demente oma en gaat daarna naar het huis van zijn andere, overleden oma.
Daar ontmoet hij Do weer. Ze is de dochter van de buren. Hij komt erachter dat zijn oma overleden is, doordat ze schrok van Do, die stiekem in haar huis was. Hij vertelt dit Do niet. Nadat hij een paar dagen met Do in zijn oma’s huis geweest is, gaat hij weer naar huis.

Ik koos er voor om dit boek te lezen omdat ik me af vroeg waar “Held van beroep” voor stond. Toen ik er achter kwam dat dit Sam zijn omschrijving was van een man die het strand schoon stond te maken moest ik bijna hardop lachen. Hiernaast vind ik het niet zo’n goed boek omdat ik me slecht kon identificeren met Sam.

1 reactie op “Held van Beroep

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>