De gelukvinder

Hamayun is 15. Hij wil graag filmregisseur worden. Maar zijn toekomst als politiek vluchteling in Nederland is erg onzeker. Terwijl Hamayun en zijn familie bang afwachten of hun asielverzoek opnieuw wordt afgewezen, blikt hij terug op zijn verleden in Afghanistan. Als de Taliban aan de macht komen, verandert Hamayuns kindertijd in een nachtmerrie. De hele familie draagt haar lot over aan de ‘bottendragers’, mensensmokkelaars, en vertrekt op een lange, slopende vlucht naar Europa. Hamayun moet zijn oma, zijn broertje, zijn beste vriend en alles wat hem lief en vertrouwd is voorgoed in Afghanistan achterlaten. In ruil voor een toekomst in een land dat hem en zijn familie liever kwijt dan rijk is…
Je leest over Hamayun’s vrienden, huis en het leven in een AZC, waar hij soms ziet dat mensen hun huis uitgesleurd worden om uitgezet te worden.
Hij schrijft samen met zijn docente Nederlands, mevrouw Levanti een toneelstuk; strippenkaart. Het toneelstuk gaat over zijn reis en leven.

Dit is een hartverscheurend boek om te lezen, de verschrikkingen die worden beschreven zijn bijna te erg om te geloven, bijna. Ondanks dat het zo’n impact heeft werd ik er niet echt in mee geslepen en heb ik af en toe moeite gehad om er doorheen te komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>