Het diner

De stellen Claire en Paul Lohman en Babette en Serge Lohman gaan dineren om te bespreken hoe ze om moeten gaan met een incident betreffende hun kinderen. Michel, de zoon van Paul en Claire, en Rick, de zoon van Serge en Babette, hebben namelijk per ongeluk een dakloze vrouw gedood. Ze wilden gaan pinnen, maar de zwerver lag in het pinhokje. Ze gooiden een stoel, afval en een lamp op haar. Op het einde gooiden ze ook nog een lege jerrycan en een lucifer. Door de lucifer ontplofte de jerrycan, die waarschijnlijk toch nog gasdampen bevatte, waardoor de vrouw op slag dood was. Beau, de geadopteerde zoon van Serge en Babette, heeft het zien gebeuren en chanteert Michel en Rick ermee. Hij heeft het filmpje dat Michel en Rick van het incident hebben gemaakt op internet gezet en wil dat Rick en Michel veel geld betalen, waarna hij het filmpje zou verwijderen.
Terwijl de situatie van de kinderen aan tafel wordt besproken, blikt Paul telkens terug op het zijn leven van voor het incident. De onderwerpen van de flashbacks komen overeen met de onderwerpen van het gesprek en de gebeurtenissen in het restaurant, waardoor je als lezer telkens meer te weten komt over wat er precies is gebeurd.
Beau is aan het eind van het verhaal spoorloos. Ik denk dat hij óf is gevlucht voor Michel en Rick, óf is vermoord door Michel en Rick.

Ik vond dit een spannend en zeer meeslepend boek omdat je langzaam maar zeker te weten komt wat er echt gebeurt is en omdat het een open einde heeft blijft de spanning er in zitten zelfs na dat je het uit hebt. Zeker een aanrader.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>