Cel

Michael Bellicher is op weg naar een afspraak als de auto voor hem een zwaar ongeluk krijgt. De twee inzittenden zijn op slag dood. Michael belt 112 en hulpdiensten zijn onderweg. Hij pakt een pen op die bij het ongeluk ligt. De politie ondervraagt hem en als ze zijn naam opzoeken, blijkt dat Michael wordt gezocht. Hij wordt naar het politiebureau gebracht, maar hij weet nog steeds niet waarom. Eenmaal daar aangekomen, beweert de politie dat een BMW 5 die op Michael’s naam stond, een fietser heeft aangereden. Michael zegt dat hij in Den Haag was op weg naar Binnenlandse Zaken maar hij kan het niet bewijzen. Hij krijgt een advocate, Guusje van Donnee. Michael zit twee nachten in de cel en wanneer hij vrijkomt, krijgt hij te horen dat Bas Hoogeman en zijn chauffeur in de auto zaten. Bas Hoogeman kwam vaak op tv en was een publiekstrekker. Hij had ook vijanden en het ongeluk is waarschijnlijk een misdrijf geweest. Michael gaat ook naar de politie om aangifte te doen van identiteitsfraude. Michael’s vriend, Gijs, geeft hem een hele goede advocaat  en zorgt er ook voor dat zijn neef, Richard, altijd bij Michael is, om voor een alibi te zorgen.
Vervolgens wordt Michael verdacht van een ramkraak in een Santa Fe maar dit keer heeft hij een alibi.
Een paar dagen later wordt Michael gebeld door de bank. Hij zou een huis van 3 miljoen euro hebben gekocht in Monster een paar maanden eerder. Hij heeft nu dus een schuld bij de bank en moet twee hypotheken afbetalen omdat hij zelf ook gaat verhuizen, maar dan binnen Amsterdam. Richard en Michael gaan naar Monster om te kijken wat hij zogenaamd gekocht zou hebben. Onderweg ziet Richard een verdachte auto aankomen de twee mannen in die auto achtervolgen hen. Door Richard’s behendig rijden raken ze de achtervolgers kwijt.
Langzamerhand ontrafelt Michael met zijn vrienden wie zijn identiteit heeft gestolen en wie al deze misdaden hebben gepleegd op zijn naam.

Het was een heel spannend boek waarin veel vragen gesteld en uiteindelijk beantwoord werden. De schrijfstijl was echter niet heel aantrekkelijk voor mij en af en toe zelfs een beetje saai.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>