Beschouwing

Mijn leeslijst:

 1. Het diner
 2. Fabriekskinderen
 3. Ex-drummer
 4. De gelukvinder
 5. Cel
 6. De kleine blonde dood
 7. Klaas
 8. Bint
 9. Alles wat er was
 10. Beatrijs
 11. Dorst
 12. Held van beroep

 

In de laatste paar jaren van lezen is mijn mening hierover niet heel erg verandert, zeker niet als het gaat om Nederlandstalige boeken. Ik heb nooit echt veel interesse gehad voor Nederlandse literatuur en dat is nog steeds zo al ben ik wel wat meer geïnteresseerd geraakt in werken zoals die van Murakami en Orwell. Vooral 1984 vind ik een heel goed boek door de uitbundige omschrijvingen van de omgeving en de sfeer. Deze uitbundige omschrijving is vaak terug te zien in mijn lijst in boeken zoals ‘Alles wat er was’ en ‘Bint’. Hiernaast is ook mijn gebrek aan interesse voor Nederlandse literatuur te zien aan het boek ‘Klaas’ in mijn lijst omdat dit eigenlijk een verzameling van korte stellingen is waar ik toch heel erg van heb genoten. ‘Klaas‘ is dan ook  de nummer één in mijn top 3 van deze lijst, van begin tot eind was het een en al lachen. Op nummer twee staat Ex-drummer omdat dit zo’n belachelijk verhaal op een zeer meeslepende manier kon vertellen, hiernaast was de schrijver niet bang om grof taalgebruik te verwerken in zijn boek. Op nummer drie zet ik ‘Alles wat er was’ omdat dit boek een zeer mysterieuze sfeer met zich mee brengt en zoals hiervoor genoemd zijn er ook uitbundige omschrijvingen van de omgeving en situatie, waar ik erg van geniet. Een boek moet mij bezig houden, niet alleen doormiddel van een spannend en meeslepend verhaal maar ook juist met het beelden van een omgeving of een persoonlijkheid. Het helpt ook als het boek niet al te lang is. Niet alle boeken op mijn lijst voldoen aan deze eisen maar het is dan ook waar dat niet iedereen de zelfde eisen stelt. Ik denk dat er altijd mensen zullen zijn die boeken lezen en hier heel veel plezier mee zullen beleven, al ben ik er niet een van.

 

Onderwerpen die ik graag wil bespreken zijn:

 1. Het boek ‘Klaas’
 2. De verandering in mijn boekenvoorkeur.
 3. De samenhang in mijn lijst.
 4. Mijn top 3 boeken.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>