Het Diner

Dit boek is geschreven door Herman Koch. Het verhaal gaat over twee broers die met hun vrouw in een restaurant uit eten gaan. Paul een geschiedenis docent samen met zijn vrouw Claire, en Serge de gedoodverfde winnaar van de eerst volgende verkiezingen samen met zijn vrouw Babette. Tijdens dit diner komen ze op het onderwerp dat hun beide zonen een misdaad gepleegd hebben, namelijk een dakloze vermoord. De camera beelden zijn ook bij “Opsporing verzocht” laten zien, waardoor hun ouders er achter kwamen. Ook hebben de jongens zelf een filmpje gemaakt en op YouTube gezet. De een wil hun zoon aangeven, terwijl de ander het wil verbergen. Serge wil namelijk zelfs de verkiezingen opgeven en zijn zoon aangeven, terwijl zijn vrouw Babette, Paul en Claire daar juist tegen zijn. Niemand weet nog wie het gedaan heeft dus dat kunnen wij ook zo laten vinden zij.

Ik vond dit een leuk boek om te lezen, omdat de personages heel levendig beschreven worden. Ook de opbouw van het boek vond ik erg apart. Het verhaal speelde zich namelijk net zo als een diner af, met een aperitief, het voorgerecht, het hoofdgerecht, het nagerecht en de fooi. Het verhaal speelt zich ook in deze tijd af, waardoor je het gevoel hebt dat het echt ook zo zou kunnen zijn. Ik zou dit boek aanraden omdat het een goed verhaal met een aparte opbouw is. Het einde word ook nog spannend, want wat zouden ze namelijk gaan doen, hun zonen aangeven of niet?

Op een schaal van 1 tot 10 geef ik dit boek een 7.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Het Diner

  1. jeroenc schreef:

    duidelijke recensie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>