Het Gouden Ei

Het boek is geschreven door Tim Krabbé en is in 1984 uitgegeven. In 1988 werd dit boek verfilmd en in 1993 kwam er nog een Engelse verfilming. Het boek gaat over Rex Hofman die samen met zijn vriendin Saskia op vakantie gaat naar de middellandse zee. Onderweg moeten zij tanken en stoppen zij bij een Total benzinestation. Saskia gaat wat drinken halen terwijl Rex wat foto’s van de omgeving maakt. Saskia verdwijnt hier en is spoorloos verdwenen. Rex kan haar nergens vinden en Saskia blijft vermist.

Het verhaal gaat vervolgens verder met het leven van Raymond Lemorne, een vreemde vogel die toen hij 16 was dacht dat hij wel van een flatgebouw af kon springen. Jaren later kwam er een raar idee in zijn hoofd om een misdaad te plegen. Hij besluit een perfecte misdaad voor te bereiden. Hij ontvoerd Saskia bij een tankstation en doet zich voor alsof hij zijn arm gebroken heeft.

Acht jaar na de verdwijning van Saskia gaat Rex met zijn nieuwe vriendin naar Italië, en moet weer denken aan de verdwijning van Saskia. Daarom besluit hij om opnieuw een zoektocht naar Saskia te starten. Raymond reageert op de advertentie van Rex, waarbij hij verteld dat Rex hetzelfde als Saskia moet ondergaan om de waarheid te weten te komen. Rex besluit met hierop in te gaan.

Ik vond dit een spannend maar ook een droevig boek. Het is zo geschreven dat je het boek niet weg kan leggen omdat je steeds wilt weten wat er gaat gebeuren, en of het allemaal goed komt met Saskia. Het boek is niet dik maar het verhaal is wel heel uitgebreid. Het boek werd heel spannend beschreven, maar tussen door zaten er ook hele droevige stukjes tussen. Zoals hoe het verdriet van Rex beschreven word. Het boek heeft ook een zeer spannend en verassend einde, want komt Rex er achter wat er acht jaar geleden met Saskia gebeurd is? Ik zou dit boek aanraden omdat het een makkelijk en spannend boek is om te lezen.

Op een schaal van 1 tot 10 geef ik dit boek een 7

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Het Gouden Ei

  1. jeroenc schreef:

    duidelijk waarom je het een mooi boek vindt
    maar eigenlijk is er maar een argument: sentiment
    kan je ook nog eens kijken naar bijv. manier van schrijven, hoe hij spanning opbouwt etc. Dat maakt het diepgaander en beter geschikt voor het gesprek in maart

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>