De Kroongetuige

De kroongetuige is geschreven door Maarten t’ Hart. Het boek gaat over Thomas die in een laboratorium werkt en onderzoek doet naar kannibalisme bij ratten. Thomas is getrouwd met Leonie maar dit huwelijk loopt niet soepel, omdat zij graag kinderen willen maar Leonie is onvruchtbaar. Wanneer Leonie een week van huis is, ontmoet Thomas Jenny en gaat een aantal keren met haar uit. Jenny verdwijnt en Thomas is de laatste die haar gezien heeft, waardoor de politie hem ondervraagd. Thomas word een verdachte van vermissing van Jenny. De politie denkt later dat Thomas Jenny vermoord heeft, en haar lichaam aan de ratten heeft gevoerd. Thomas word gearresteerd en schrijft brieven naar zijn vrouw, die er van overtuigd is dat Thomas onschuldig is. Maar wanneer Leonie haar eigen onderzoeken doet, begint zij er langzaam overtuigd te worden dat Thomas het wel gedaan heeft. Want een Getuige heeft Thomas het lap binnen zijn gaan met Jenny maar er alleen uit kwam zonder Jenny. Leonie vind uiteindelijk een lichaam in een pot alcohol in het lab. Maar dit blijkt Jenny niet te zijn, maar de vrouw van Robert ( Robert is een bekende van Jenny). Uiteindelijk blijkt dat Jenny met Robert er vandoor is gegaan, en dat Robert zijn vrouw heeft vermoord en deed alsof hij Thomas was.

Ik vond dit boek vooral in het begin moeilijk om te lezen, maar naarmate ik dieper in het verhaal kwam werd het ook steeds makkelijker. Het is namelijk een heel spannend boek waarbij je als lezer gaat twijfelen of Thomas het nou wel of niet gedaan heeft. In het boek verdiep je je ook in het leven van Leonie en Thomas, en begin je steeds meer te weten te komen over hun leven en relatie. Ik zou dit boek zeker aanraden, omdat het een verrassend eind heeft, pakkend geschreven is en een leuk verhaal is.

op een schaal van 1 tot 10 geef ik dit boek een 7.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op De Kroongetuige

  1. jeroenc schreef:

    goed gedaan Remco
    net klaar voor de deadline: just in time ;-)
    prettige vakantie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>