Joe Speedboot

Dit boek is geschreven door Tommy Wieringa. Het speelt zich af in het fictieve dorpje Lomark.
Het aparte aan dit boek is dat de titel een naam is (Joe Speedboot) maar niet de hoofdpersoon blijkt te zijn. De hoofdpersoon is namelijk Fransje, een 14 jarige jongen die net is ontwaakt uit een 220 daagse coma. Hij werd namelijk door een grasmaaier overreden. Fransje is door dit ongeluk bijna geheel verlamd geraakt en kan alleen zijn rechter arm nog bewegen. Joe Speedboot is een jongen die nieuw in het dorpje komt en voor wat onrust zorgt. Maar het is Fransje’s grote voorbeeld. Fransje is omdat hij alleen zijn rechterarm kan gebruiken, heel erg sterk geworden. Dit zorgt er voor dat hij later mee doet met armworstel wedstrijden gaat meedoen. Hier blijkt hij namelijk heel erg goed in te zijn. Fransje heeft samen met Joe, Christof en Engel een vriendengroepje waar later ook PJ bijkomt. Fransje word verlieft op PJ die in het einde van het verhaal met Christof een baby krijgt.

Ik vond dit een heel leuk boek om te lezen. De spanning was het hele verhaal door hoog terwijl er geen grote avonturen beleeft werden. Het thema is dan ook dat ondanks een handicap hij toch zijn leven zo leuk mogelijk probeert te maken. Dit lukt hem ook met veel steun van vrienden en familie.
Ik zou dit boek zeker aanraden omdat je het blijft doorlezen door de spanning die in het boek steeds weer terug komt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>