De Reünie – Simone van der Vlugt

Korte samenvatting:
Om de ellende compleet te maken wordt er een reünie van haar oude middelbare school georganiseerd. Dit bericht brengt bij Sabine heel wat herinneringen naar boven aan Isabel. Op de basisschool was ze Sabines beste vriendin, maar eenmaal op de middelbare liet ze Sabine vallen als een baksteen en begon zelfs een pestcampagne tegen haar. Toch voelt Sabine zich schuldig als ze aan Isabel denkt, want zij was de laatste die haar gezien heeft voor Isabels vermissing, ze heeft echter alle herinneringen aan de gebeurtenissen daarna grondig verdrongen.

Mijn mening:
Dit boek is een echte aanrader voor scholieren die van een spannende roman houden, je leest het in één ruk uit. Simone van der Vlugt is staat om de lezer van de eerste tot en de laatste pagina van het boek in spanning te laten met de belangrijkste vraag wie er achter de verdwijning van Isabel Hartman heeft gezeten. Diverse keren wordt de lezer op het verkeerde been gezet, dat maakt het extra spannend. Ik vond het een erg leuk boek om te lezen, vooral omdat je zelf heel erg zit te twijfelen wie er achter de verdwijning kan zitten. Pas op het einde kom je er echt achter, ook al worden er door het hele boek heen wel aanwijzingen gegeven.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>