Op zee

Titel: Op zee
Auteur: Toine Heijmans
Uitgeverij: Veen
Eerste druk: 2011
Genre: Pyschologische roman
Pagina’s: 191

Samenvatting:

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een vader. Hij neemt zijn zevenjarige dochter Maria mee op een zeiltocht. Ze reizen in twee dagen van Noord-Denemarken naar Nederland. Goed voorbereid genieten ze samen van de rustige zee. Het lijkt wel een sprookje! Maar aan het begin van het boek kom je erachter dat er iets verschrikkelijks is gebeurd onderweg: de vader is nog maar alleen op de boot. Waar is zijn dochter Maria?

 

Eigen mening

Van tevoren had ik twijfel bij de inhoud van het boek; want wat kan er nou allemaal gebeuren met een aantal mensen op zee. Echter er gebeurde meer dan ik had verwacht. Het boek was niet in chronologische volgorde verteld dus dat maakte dingen soms een beetje onduidelijk alleen uiteindelijk viel alles we weer op zijn plaats. Het boek miste iets aan diepgang, ook de connectie met de personages viel een beetje tegen. Desondanks vond ik het geen vervelend boek om te lezen en had ik er redelijk snel doorheen gelezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>