Autobiografie Romnick

Wie ben ik?

Ik ben Romnick en ik ben 15 jaar oud. Ik woon in Almere Parkwijk en ik zit op het Helen Parkhurst. Allebei mijn ouders komen uit de Filipijnen, maar ik ben wel in Nederland geboren. Ik heb een broer van 22 jaar oud. Hij studeert op de VU en hij doet de studie econometrie.

Lezen vroeger

Mijn vader en moeder lazen nooit voor, omdat zij lezen ook niet leuk vinden. Alleen op school werd er voor me voorgelezen. Ik vond lezen nooit zo leuk. Het enige wat ik elke week las was de “Donald Duck”. We kregen die gratis en ik moest het lezen van mijn moeder. Ik was pas in groep 7 avi-uit. Het eerste boek dat ik echt leuk vond om te lezen is “De grijze jager”. Het is nogal een dik boek (vind ik zelf). Het is ook het dikste boek wat ik ooit heb gelezen.

Ik heb nog nooit een boek als cadeau gekregen en ik heb ook maar 1 boek in mijn kast en die heet “101 PLACES TO GET F*CKED UP BEFORE YOU DIE”.

In de middelbare school kies ik altijd de dunste boek die je kan kiezen. Ik heb alleen 1 keer een dik boek gekozen “labyrint renner”. Ik wilde weten wat het verschil was tussen het boek en de film.

Lezen nu

Ik lees op dit moment niks voor mijn plezier. Ik heb laatst “Het Gouden ei” gelezen. Het is een boek van ongeveer 70 bladzijdes. Ik vond het geen leuk boek, omdat ik het verhaal heel raar vond. Ik weet niet meer precies waar over het gaat.

Ik vind boeken waar actie in voor komt leuk. Horror en thrillers vind ik ook wel leuk om te lezen. Ik lees meestal de achterkant om te kijken of het boek interessant is. Ik heb nog nooit een boek weggelegd die te moeilijk vond te lezen of door een andere reden.

Een goed boek moet een goed verhaal hebben. Het moet op geen een punt saai worden. Het begin moet je meteen inslepen, waardoor het het einde wilt weten. Het maakt niet uit wat voor persoon de hoofdpersoon is, als hij maar iets wil bereiken of iets met hem gebeurd. Er moet niet te veel sci fi dingen gebeuren.

Ik vind niet zo leuk dat je wordt gepusht om te lezen. Gelukkig mag je zelf kiezen wat je gaat lezen. Het lezen van volwassenenliteratuur lijkt mij interessanter dan literatuur voor kinderen. Ze kunnen dan dingen enger/spannender maken. Ze kunnen ook dingen erin zetten die voor kinderen nogal ongepast zijn, zoals verkrachting en moord. Ik heb laatst een film gezien die “Zodiac” heet. Het gaat over het opsporen van een seriemordenaar. voor kinderen zou dat nogal ongepast zijn, maar dat soort dingen vind ik juist leuk.

Leesniveau

Volgens mij zit ik nu op leesniveau 2. Niveau 1 ben ik denk ik ontgroeid, omdat ik het niet heel erg vind om te lezen, als het maar een goed boek is.