Op een kwart van het boek: Latino King.

Hellooo, daar ben ik weeeeeeeeeeer. Deze keer blog ik natuurlijk wel over een ander boek. Het boek dat ik dit trimester lees is: Latino King

Genety had al positieve verhalen over dit boek gehoord en wou dit boek graag lezen. Mij leek het ook een heel leuk boek! Dus zo zijn wij erop gekomen om over dit boek te gaan bloggen.

Ik zat eigenlljk gelijk in het boek. Je wilt eigenlijk het gewoon in 1 keer uit lezen. Het verhaal spreekt je gelijk aan. Ook bij dit boek begint het verhaal niet vanaf het begin maar krijg je eerst een beeld hoe Castel het heeft in de gevangenis en krijg je later in het verhaal pas een beeld van hoe het gebeurd is. Maar in dit boek zorgt dat totaal niet voor verwarring.

Even een korte samenvatting van wat ik tot nu toe heb gelezen.

Castel is opgepakt op het vliegveld van de Domicaanse Republiek omdat hij anderhalve kilo cocaine onder zijn kleren had.. Hij heeft al eens eerder zo’n reis gedaan naar Venezuela en had gezworen dat hij noooit meer zo’n reis zou maken Castel was zelf ook erg verslaafd aan geld verdienen. Toen Castel alles verloor en geen  geld meer verdiende moest hij een normale baan zoeken daar leerde hij Faatje kennen. Faatje was een Pakezel een pakezel is iemand die drugs meesmokkeld naaar Nederland. Faatje had wel een opdracht voor Castel waarmee hij 2 keer zoveel zou verdienen als de vorige keer.

Castel kreeg in de Domicaanse Republiek te maken met amateurdrugssmokkelaars. Maar hij wist dat hij niet meer terug kon dan zouden ze hem opzoeken en hem straffen. De amateurs kwamen met een soort wielrennersbroekje aan met pijpen tot aan de knie. In die pijpen zaten langwerpige openingen verborgen daar zaten de repen geperste cocaine in. Dit deed Castel de das om op het Vliegveld van  de Domicaanse Republiek. Hij word opgepakt en beland in de gevangenis. Een hele vieze en gevaarlijke gevangenis waar Castel moet gaan vechten voor zijn leven.

Ik heb eigenlijk twee hamvragen.

De eerste is: Castel komt in aanraking met een goeie advocaat hij wil Castel helpen maar wil er wel achttienduizend euro voor hoe willen Castel en zijn Moeder dit bedrag gaan betalen? Want het geld hebben ze er helemaal niet voor lees je in het boek.

Wat ik me ook afvraag is toen hij naar Venzuela ging en drugs mee smokkelde naar Nederland hoe hij door de douane is gekomen? Want hij had een tas met een dubbele bodem en daar zat de cocaine in. Maar ze hebben toch speciale röntgenapparaten om te kijken of er niks illegaals in een tas zit?

 

 

 

 

1 reactie op “Op een kwart van het boek: Latino King.

  1. Hi roomski,

    over die advocaat… ja dat vroeg ik me dus ookal af, maar ik denk dat wanneer je eenmaal iets echt wil/nodig hebt je er wel aan komt, een hoop rondbellen en je netwerk benutten zal denk ik het effect krijgen dat je uiteindelijk zou willen.

    verder zat ik ook echt supersnel in het boek!

    x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>