Op de helft van het boek

Heyhey,

Ben alweer op de helft van het boek. Wat een topboek ik kan maar niet stoppen met lezen. Er blijft gewoon spanning in het verhaal zitten er is geen 1 stukje waarvan ik denk ‘saaahaaaai’.

Castel is een vrij aggressieve  jongen en durft niet zijn gevoelens te uiten. In sommige  delen van het boek zie je echt een zachte kant bij Castel naar boven komen bijvoorbeeld bij de brief die hij aan zijn moeder schrijft of bijvoorbeel als hij zijn vriend Cola probeerd te redden. Castel kan zich vrij makkelijk in zijn eentje redden, hij is een sterke jongen en houd heel erg van avontuur, hij zoekt eigenlijk altijd het gevaar op.

Ik herken eigenlijk bijna niks van mezelf in de hoofdpersoon. Ik ben met veel dingen juist het tegenovergestelde zoals het gevaar opzoeken hij houd ervan en Ik ben al heel snel bang voor dingen. Ook bij dat die bij veel ruzie´s/ problemen gelijk vecht is al het tegenovergestelde van mij. Ook hoor je als meisje niet te vechten vind ik.

Nog even een korte samenvatting van wat ik tot nu toe gelezen heb. Ik ga het wat korter houden dan de vorige keer ahha!

De moeder van Castel had het geld voor later allemaal van haar rekening gehaald en geinvesteerd in die zogenaamde goede advocaat. Nou wat denk je? Hij is twee keer langs geweest 1 keer voor boodschappen en nog een keer voor een matras. Maar voordat de rechtzaak ook maar was geweest is hij ervan doorgegaan met al het geld.

De moeder van Castel is inmiddels langgeweest in de gevangenis ‘La Victoria’ Castel was erg blij dat die eindelijk zijn moeder kon zien en haar kon omhelzen. Castel’s moeder werd al snel populair in de gevangenis want er was geen 1 iemand die zo trouw was met langs komen als zij. Alle jongens mochten haar, ze noemde haar: Mamma- Tigre deze bijnaam had Manolo voor haar bedacht. Manolo werd ook gezien als een soort zoon opeengegeven moment door de moeder van Castel. Elke keer nam ze een tas boodschappen mee en de tas werd telkens groter en voller.

Na de verschrikkelijke dood van Cola, hij was ziek en hij was inelkaargeschopt door de bewakers van de gevangenis alleen omdat hij zo nodig naar de wc moest…… Kon Castel Cola niet verraden door te liegen wat er gebeurd was hij belde met zijn Gsm de ambassade en vertelde precies wat er allemaal gebeurd was en wie zijn schuld het was. Wat er verder nog is gebeurd is dat Sara de secretaresse van de directeur alle minnetjes in het dosier van Castel had weggewerkt. Hoe ze dat heeft gedaan vraag ik mij echt af dat moet toch opvallen?????

Een paar dagen later stond de moeder van Castel opeens bij de poort van de gevangenis en zei tegen Castel: ‘Morgen ben je hier weg’ ‘Pak vannacht al je spullen, zeg tegen niemand iets, morgen ga je naar de andere kant van het land’

Het laatste stukje van waar ik ben geeindigt ging over de reis naar de andere kant van het land.. Ik ben erg benieuwd!! Dus ik ga maar snel weer verder lezennn

Mijn hamvragen zijn: `Hoe kan Sara alle minnentjes is Castel’s dosier hebben weggewerkt, dat valt toch op??

En waarom duurde het zolang totdat Castel werd overgeplaatst?

Wat ik me ook nog afvroeg is of Castel het niet erg vond om Daddy, Manolo enz te verlaten zonder afscheid van ze genomen te hebben. Want ze waren dikke vrienden en ze waren echt van elkaar gaan houden.

Ik ga snel verder lezen…. Zou hij gaan ontsnappen? Gaat ie naar een schonere gevangenis? Komt die eerder vrij? en ga zo maar dooooooor.

DOEIDOEI

xxxxxxxxx

1 reactie op “Op de helft van het boek

  1. over die minnetjes die Sara had weggewerkt…
    ik denk dat het vaker gebeurd, en er zijn heel wat gevangenen daar er is vast niemand geweest die alle minnetjes even uit zijn/haar hoofd wist van elke gevangene… + ze zijn nou eenmaal weggewerkt, geen bewijs van.. dus ze kunnen het moeilijk terughalen.

    dat afscheid vond ik ook wel raar, ze waren behoorlijk hecht geworden, maar ik denk dat je in de gevangenis ook echt aan jezelf moet gaan denken ik bedoel tsja het blijft ieder voor zich!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>