BOEK UIT.

Heyhey,

Een samenvatting van het laatste stukkk.

Castel staat er alleen voor en moet zijn appartement uit. Het geld was op. Hij moet met de bus naar Haiiti en vanaf daar het vliegtuig pakken. Hij zou met een ongeldig paspoort de grens overmoeten. ´Vreemd dat je elke keer opnieuw zo bewust je eigen ondergang tegemoet kan gaan´ dacht hij.

Al snel kwam hij weer in de problemen hij gaf zijn paspoort weg aan een wildvreemde man die wel even de stempel in zijn paspoort zou zetten. Wel in ruil voor geld natuurlijk. Maar zoveel geld had Castel niet op zak de man dreigde om de politie in te schakelen. Castel pakte 2 briefjes van 50 het was zijn laatste bod en de man ging ermee akkoord Castel kreeg ´zijn´ paspoort terug. Toen hij zijn paspoort open deed bleek er helemaal geen stempel te zijn.

een dag kreeg hij een sms van de Kleine man:’Het is rond, vannacht vertrek je. Castel word met de boot naar Jamaica gebracht ze wouden geen risico meer lopen met het paspoort zonder stempel.

Toen Castel het niet meer zag zitten belde zijn zus Nikki hem en zei dat die zijn paspoort moest verscheuren en moest vragen om een tijdelijk reisdocument zij had geld overgemaakt en gbeld met de britse ambassade  Hij moest daar natuurlijk nog wel een tijd op wachten.

Zijn vlucht vanuit het ziekenhuisbed in Puerto Plata tot de aankomsthal van Schiphol duurde 3 maanden.

De nare herinneringen blijven Castel nog een hele tijd achtervolgen deze zijn niet uit te wissen. Maar hij is wel weer fijn in Nederland.

Mijn HAMvraag is: Hoe kan het dat als een gevangene ontsnapt die in een goed bewaakte gevangenis verblijft er naar een paar maanden al helemaal geen aandacht meer voor is? En hoe kan het dat er geen politie uit andere omgevingen werd ingelicht hij moet toch via een bepaalde weg vluchten?

Ik had het einde wel iets anders verwacht ik dacht dat het Castel veel moeilijker af zou gaan. Hij is er met geluk zo vanaf gekomen dat er zoveel politieagenten bestaan die zich later omkopen had ik niet verwacht. En hij heeft ook heel veel mazzel gehad dat al snel de aandacht op hem verdwenen was.

Naja dit was alweer mijn laatste blog. Dit boek is zeker aan te raden! Het is heerlijk om te lezen omdat je hem in 1 keer uit wil lezen zo spannend is het.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

1 reactie op “BOEK UIT.

  1. hey x

    over je HAMvraag, ik denk dat het ze niet meer boeide, als het in de media groot was verschenen zou het ook alleen maar de status van de gevagenis verpesten en aangezien het land toch al zo corrupt is als ik weet niet wat werd er volgensmij geen aandacht meer aan besteed.
    en Castel zat er ook maar voor drugs, hij was dus niet zo kwaad voor de bevolking aangezien het geen moordenaar was of verkrachter, ik denk dat ze om die feiten er eigenlijk geen aandacht meer aan hebben besteed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>