Recensie : Het Gouden Ei

Recensie gemaakt door : Roshnie C4V3.

Zakelijke gegevens:

Titel: Het Gouden Ei

Schrijver: Tim Krabbé

Uitgeverij : Bert Bakker

Samenvatting Boek:

Het Gouden Ei gaat over het stel Rex en Saskia. Zij gaan op vakantie, dit doen ze per auto Onderweg stoppen voor een pauze bij een benzinepomp.Hier stapt Saskia uit om drinken te halen voor Rex en haarzelf. Als Saskia na een halfuur nog steeds niet terug is, begint Rex zich zorgen te maken en alarmeert de benzinehouder en politie.Saskia komt niet meer terug en wordt vermist. Je leest verder in het boek, hoe Rex zich staande weet te houden in deze onzekere tijd, en hoe hij na verloopt van de tijd verder gaat met zijn eigen leven, ondanks dat Saskia nog steeds vermist is.Zal Rex ooit nog te weten komen wat er met Saskia gebeurt is ?

Mening over het Verhaal.

Ik vond het een erg goed boek , dit doordat het boek erg makkelijk is geschreven, de zinnen zijn kort en ook qua vocabulaire zijn er geen lastige woorden. Hierdoor kom je het boek gemakkelijk door , wat een pluspunt is. De hoofdpersonen zijn erg ‘menselijk’ beschreven wat het gemakkelijk maakt om je te verplaatsen in de hoofdpersonen.

Tim Krabbé maakt de lezer nieuwsgierig om verder te lezen, hij geeft per hoofdstuk steeds een stukje weg van de vermissing, maar de echte ontknoping komt pas op het einde. Hierdoor weet je hetzelfde als Rex, wat nieuwsgierigheid wekt.

Ik heb niet echt minpunten gevonden bij dit boek.Het is een simpel geschreven boek dat toch interessant blijft. Een aanrader dus.

1 reactie op “Recensie : Het Gouden Ei

  1. Fijn dat je het boek leuk vindt. Paar vragen om over na te denken.
    Hoe is het boek opgebouwd in de tijd?
    Wie zijn de hoofdpersonen.
    Een gedeelte van het boek gaat erover dat Rex er langzamerhand achterkomt wat er met Saskia is gebeurd. Vertel daar wat meer over, maar geef het einde niet weg!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>