Recensie : Paaz

Zakelijke gegevens:

Titel:  Paaz

Schrijver:  Myrthe v/d Meer (pseudoniem)

Uitgeverij : The House of books.

 

Samenvatting Boek:

Emma denkt dat ze het voor elkaar heeft. Ze heeft een leuke vriend, een goede baan en is best gelukkig. Wanneer ze wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling, snapt ze dit dan ook niet . Haar enigste probleem was namelijk dat ze dood wilde zijn, dat is toch niet erg?  Op de Paaz leert Emma verschillende mensen kennen, ieder met zijn eigen problemen. Langzaamaan begint Emma te beseffen dat ze niets voor niets is opgenomen. Emma zal tijdens de opname naar oplossingen moeten zoeken, om weer normaal te kunnen functioneren in de samenleving. Zal dit haar lukken ?

 

Mening over het boek:

Ik vind het een erg goed boek. Het is best een ‘heftig’ onderwerp, maar het onderwerp is zo gebracht dat je er niet helemaal ‘belast’ mee wordt. Het gevoel voor humor helpt daar bij.Het zorgt er namelijk voor dat de zware onderwerpen , ook wel een grappig randje krijgen.

Het is vanuit de ik- perspectief geschreven waardoor je alles leest in Emma’s perspectief. Dit zorgt ervoor dat je met haar mee leeft en eigenlijk ook door krijgt hoe het op de psychiatrische afdeling er aan toe gaat.  De zinnen zijn makkelijk geschreven en er komen geen lastige woorden in voor.

Al met al zou ik het boek aanraden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>