Recensie Passievrucht

Zakelijke gegevens:

Titel:  De Passievrucht

Schrijver:  Karel Glastra van Loon

Uitgeverij : Eldorado

Korte samenvatting boek:

Het boek gaat over Armin, Monika en hun zoon Bo. Ze vormen een gelukkig gezin, totdat Monika komt te overlijden. Armin krijgt na de dood van Monika een nieuwe vriendin, waarmee hij kinderen wilt. Maar dit lukt niet. Na een doktersonderzoek blijkt dat Armin zijn hele leven onvruchtbaar is geweest. Vanaf dan begint Armin’s zoektocht naar de echte vader van Bo.

Mening over het boek

Ik vond het een erg goed boek. Het is vanaf het begin af aan interessant. Juist doordat ik lage verwachtingen had van het boek, is het ontzettend meegevallen. Het verhaal is vanuit Armin’s perspectief geschreven. De scenario’s zijn realistisch geschreven, en hoewel Armin’s ontdekking erg naar is blijft hij humoristisch. Het boek is niet lastig om te lezen en er staan ook niet echt lastige woorden in. Ik vind daarnaast ook dat alle personages goed zijn uitgewerkt, en je ze hierdoor leert ‘ kennen’. Dit vond ik echt een pluspunt doordat dit in de boeken die ik tot nu toe heb gelezen niet echt het geval was. Armin is een interessant en slim hoofdpersoon, waardoor je blijft lezen.

1 reactie op “Recensie Passievrucht

  1. Leuk dat je het een leuk boek vindt
    Denk bij volgende boek ook eens na over criteria als: wat vind je van de stijl, de opbouw etc
    Galstra van Loon heeft nog meer geschreven, waaromder journalistiek werk over onderdrukt volk in Thailand en een boek met columns over zijn ziekte ( hij is overleden aan kanker)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>