Recensie : Rico’s vleugels

Titel: Rico’s vleugels

Auteur: Rascha Peper

Jaar: 1997

Bladzijdes:238

Samenvatting :

Het rijke excentriek echtpaar Eduard en Cecile Rochel leeft voor hun schelpencollectie. Zij verhuizen van de Filipijnen naar Nederland, dit doordat het roerige tijden zijn voor buitenlanders in de Filipijnen. Zij willen de schelpencollectie nu overdragen aan een museum, zodat deze veilig is. Het echtpaar heeft een villa gehuurd aan de Noordzeekust om nog een keer hun schelpencollectie te controleren en kijken of alle gegevens kloppen en tenslotte om afscheid te nemen van hun geliefde schelpencollectie. Alles verloopt prima totdat Cecile naar haar zuster moet gaan omdat deze op sterven ligt. Hierdoor komt 14 jarige Rico Gabriel Eduard helpen met de collectie op verzoek van de dokter die de schelpen in het museum wilt hebben. Dan blijkt er iets op te bloeien tussen Eduard en Rico, en blijkt Eduard een donker geheim te hebben.

Mening over het verhaal :

Ondanks dat het boek erg dik is, heb ik daar niets van gemerkt. Rascha heeft mij vanaf het begin weten te boeien, mede door haar schrijfstijl. Het zijn voornamelijk de korte  gedetailleerde zinnen die een erg goed beeld schetsen van het verhaal. Wat ik wel vond tegenvallen was dat er vaak vaktermen worden gebruikt voor de schelpen, die ik in het begin niet snapte. Gelukkig blijkt vaak uit de context wel dat het om schelpen gaat. Verder bouwt Rascha de spanning erg goed op in het verhaal. Hierdoor was ik erg benieuwd naar het einde. Wel vind ik het einde een beetje vaag, want voor mijn gevoel is het een soort open eind geworden voor een van de hoofdpersonen. Dit had ik liever niet gehad. Al met al zou ik dit boek wel aanraden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>