“Een originele titel”

Introductie

Hallo, ik ben Sander de Beet. Ik ben 14 jaar oud en ik woon in Almere. Mijn moeder is Chinees en mijn vader is Nederlands. Mijn hobby’s zijn badminton en piano spelen. 

Lezen vroeger:

Vroeger werd ik overdag en voor het slapen voorgelezen door mijn ouders. Er was een fijne sfeer rond het voorlezen. Mijn favoriete boek om voorgelezen te worden ging over fabeltjes.

Mijn ouders lezen bijna nooit voor hun plezier. Mijn moeder leest acupunctuurboeken om er van te leren. Mijn broer las Game of Thrones en nog andere boeken voor school.

Ik kreeg soms boeken cadeau, vroeger las ik ze nog, maar nu laat ik ze meestal gewoon in de kast staan. Ik heb een grote boekenkast met allemaal verschillende boeken erin. Ik kijk er eigenlijk nooit naar, al staat het in mijn eigen kamer.

Ik leerde al vroeg lezen op de basisschool. Ik weet nog dat er AVI-niveaus waren en dat ik uiteindelijk AVI-uit was. De boeken waren leuk om te lezen.

Op de basisschool las ik elke week de Donald Duck. Ik leende ook veel strips bij de bibliotheek. Ik hield van de genre avontuur. Het leukste boek wat ik in de basisschool gelezen heb, is Robin Hood. Bij het kiezen van een boek keek ik meestal alleen naar de kaft en soms naar de samenvatting op de achterkant om te kijken of ik het leuk vond.

In de middelbare school heb ik mijn abonnement op Donald Duck opgezegd. Ik ben minder gaan lezen en nu lees ik eigenlijk alleen nog maar voor school. Ik heb thuis geen zin meer om boeken te lezen, omdat ik al doodgegooid word met teksten op school.

Lezen nu:

Ik lees nu niks voor plezier. Ik lees op school tijdens schooltijd of als huiswerk.

De jongen in de gestreepte pyjama, de grijze jager, Suske en Wiske. Ik vind deze boeken allemaal leuk, hoewel de jongen in de gestreepte pyjama in het begin nogal saai was. Suske en wiske las ik, omdat ik het grappig vond, de grijze jager was erg spannend en de jongen in de gestreepte pyjama werpte een interessante blik op het leven van de zoon van een concentratiekampleider.

Ik heb nog nooit een boek weggelegd, omdat het te moeilijk was. Ik heb waarschijnlijk wel een boek weggelegd omdat het te saai werd.

Als ik op zoek naar een boek ben, dan ga ik naar de bibliotheek. Als ik een boek vind met een interessante titel of omslag, dan kijk ik naar de samenvatting op de achterkant. Als ik het dan nog steeds niet weet, lees ik de eerste paar bladzijden.

Een goed boek moet een goed verhaal hebben dat een goed tempo aanhoudt. Dat zijn mijn eisen voor een goed boek.

Ik vind het stom dat ik weer moet gaan lezen voor de leeslijst, want ik heb eigenlijk helemaal geen zin om te gaan lezen. Ik lees gelukkig wel snel, dus dan hoef ik minder lang te lezen.

Ik denk dat volwassenenliteratuur moeilijk gaat zijn, omdat er veel moeilijke woorden gebruikt worden. Het wordt wel leuk om die woorden op te zoeken en zo mijn woordenschat uit te breiden.

Mijn leesniveau:

Volgens mij zit ik nu op leesniveau 2. Ik heb positieve ervaringen met het lezen van fictie; avontuur- en fantasyboeken spreken me wel aan. Als ik een boek lees, wil ik me vooral ontspannen. Ik wil er niet te veel over nadenken, behalve als het over een erg interessant onderwerp gaat.

Ik vind het belangrijk dat de personages herkenbaar zijn. Ik lees daarom ook graag series, dus boeken die bij elkaar horen. Ik vind het fijn als er weinig obstakels in het verhaal zitten, zoals flashbacks, meerdere verhaallijnen, enz.

Ik ben niet leesniveau 1, want ik heb genoeg fictieboeken gelezen en ik heb een hoger leestempo.

Ik ben nog niet leesniveau 3, want ik vind het niet interessant om een boek te discussiëren en ik wil liever niet aan het denken worden gezet als ik een boek lees.

 

 

 

 

 

 

1 reactie op ““Een originele titel”

  1. Dag Sander
    Je hebt een heldere autobiografie geschreven. Dank je wel.
    Je zegt dat een goed boek een goed verhaal moet hebben dat een goed tempo aanhoudt. Die boeken zijn er genoeg. Ik kan je helpen die te vinden. OK?
    IK hoop dat je het binnenkort niet meer stom vindt dat je weer moet gaan lezen voor de leeslijst, en dat je weer zin hebt om te gaan lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>