Op vakantie in Bosnie I Hercegovina

In de vakantie ben ik naar Bosnie I Hercegovina geweest. Daar heb ik veel familie. We zijn naar onze eigen flat geweest We zijn net klaar met de renovatie.Mijn moeder zei tegen mij: ‘Ruim je kamer op…o nee dat kan natuurlijk niet haha’. We moeten alleen nog een eettafel en stoelen kopen maar ook nog een tv in mijn kamer en in de woonkamer.

In Bosnie zijn onzettend veel bergen. We gingen dan ook skieen op ‘Bjelasnica’. één van de grootste bergen in Bonsie. Ik ben helemaal van de top gegaan! Dat was echt een adrenaline schok voor mij. Ik voelde de wind in mijn haren waaien en rook de droge sneeuw goed. Toen ik beneden was zei ik tegen mijn vader: ’Kom….nog een keer!’. Na het skieen gingen we warme chocolademelk drinken in een café op de berg. Daar  zagen we onze eigen skieleraar. Hij zei tegen mij: ‘Skieate pravo! kao profesionalci’. Dat is vertaalt: jullie skieen als profesionals! We hebben op Bjelasnica 2 nachten gelogeerd. Onze kamer had uitzicht op de hele berg. Dat vond ik egt een prachtig uitzicht.

De vakantie vond ik echt onzettend leuk maar wel een beetje druk. Tijd voor huiswerk kon ik heel erg moeilijk inplannen. Het leukste van de vakantie vond ik het skieen en slapen in de bergen. Dat zal ik nooit vergeten.

De amulet

De kaft:

ik denk dat dit boek gaat over een meisje dat op de vlucht is geslagen van iets. Het amulet is dan een aandenken aan die stad of dat dorp waar ze woonde.

Vragen voordat ik de achterkant heb gelezen:

1. waarom vlucht het meisje?

2. Hoe reageren haar ouders erop dat ze vertrekt?

3. Waar gaat ze heen?

achterkant van het boek:

het verhaal speelt zich af in 1630. Mensen geloofde toen nog in heksen. Nina word verdacht ook een heks te zijn en daarom onvlucht ze de stad. Ze begint een heel nieuw leven.

vragen nadat ik heb gelezen?

1. Waarom denken mensen dat Nina een heks is?

2. Wanneer ontdekken mensen dat ze is gevlucht?

Na 50 blz. :

1. Wanneer ontdekt Herr Stolz dat Nina niet komt?

2. Wanneer ontdekken de oom en tante van Nina dat ze niet is aangekomen bij de Herr Stolz?

3. Word Nina gezocht door de heksenvangers uit Wurzburg??

Nina had een vredig leven in Wurzburg. Dat werd verstoord doordat er roddels in het rondgingen dat zei een heks zou zijn. Nina moet de stad uit. Ze zou gaan wonen bij Herr Stolz.

Haar tante reist mee tot Bamberg. verder moet ze de reis alleen afmaken. Als haar tante weg gaat uit Bamberg besluit Nina om naar Coburg te gaan. Daar vind ze werk en een dak boven haar hoofd.

3e deel van het boek:

vragen:

1. besluit nina tog naar her stolz te gaan?

2. blijft ze alleen in haar reis?

3. gaat ze ooit nog terug naar haar oom en tante?

 

4e deel van het boek:

vragen:

1. waar gaat ze naartoe?

 

ik vind het boek een beetje een onduidlijk einde hebben.

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.