Mening van het boek

Ik vond het een heel leuk en spannend boek, maar wat wel jammer was is dat het boek is verdeeld in personen. Dus dan komt er een hoofdstuk en dan begint het met een andere naam, dan gaan ze verder met dat persoon. Dat vond ik wel jammer, verder was het een leuk boek.

samenvatting deel4 (einde)

Ze doen nu veel meer aan het onderzoek, Wies belt vaker naar de politie om meer aanwijzingen te geven. Wies wist ook wat voor op de shirt van Spike stond, er stond namelijk: RED BULL. Er kwam ook meer bezoek bij Wies, eerst een goede vriendin en dan een goede vriend van Wies die Kay heet. Wies heeft al heel veel informatie over Spike, ze weet nu waar hij werkt. En zo word hij opgepakt, op woensdag 17 oktober word hij opgepakt en naar het bureau gebracht. En Wies gaat weer naar school, dan is er een schoolfeest. Ze gaat samen met Kay naar het schoolfeest, waar ze danst met een ander meisje.

 

Einde van het boek

samenvatting deel 3

Wies moest ontzettend veel doen, ze had ook veel gezeik aan haar kop. Ze moest nog naar het politie bureau, ze had ook nog eens veel pijn van het onderzoek. Ze moest ook nog naar school, ze had gym op school. Maar ze had maar 1 gym schoen dus ging ze tijdens gym naar huis. 4 uur kwam gym docent naar haar huis en zei dat ze de volgende dag om 4 uur daar moest melden, maar zei kon niet omdat ze naar het politie bureau moest.

Spike moest later in de avond ook met zijn Trinko naar zijn huis om te chillen, maar tijdens het rijden naar zijn huis werden kwamen ze andere jongens tegen die hun achtervolgden.

1. Word Spike opgepakt?

2. Wat gebeurt er nu met Wies?

Samenvatting deel 2

Spike moet een onderzoek bij de dokter, wat ze niet wilt. Als ze het onderzoek hebben gedaan gaan ze terug naar huis. Een ander persoon die de gele scooter heeft die gaat naar zijn groep vrienden. Als hij daar is komt net de politie die hem aanspreekt omdat hij geen lamp aan heeft, daarom verzint hij snel wat om te ontsnappen. Hij moet voor zichzelf en voor zijn vrienden een soort mes vinden, maar zelf gaat dat niet zo goed.

Spike moest de volgende dag later weer nar school, maar dat ging ook niet zo goed. Want ze had heel gezeik aan haar kop, en zo kon ook niet aardig doen tegen haar beste vriendinnen.

1. Wat gebeurt er na het onderzoek van Spike

2. Wat gaat Wies doen met het mes als hij het gevonden heeft?

Samenvatting deel 1

Simone gaat na tennis alleen met de fiets naar huis, als ze aan het fietsen is ziet ze een gele scooter. Ze vindt het een beetje verdacht en gaat harder fietsen, als ze een stuk verder is ziet ze weer de gele scooter. Ze gaat dan nog harder fietsen, en dan hoort ze achter zich een brommer. Ze word in haar vel geknepen en dan moet ze stilstaan, ze ziet een jongen met bruine ogen die tegen haar zegt dat ze haar mond hier over moet houden. De gele scooter reed weer snel door, en Simone begon te huilen. Toen ze huilend thuis kwam begon ze haar moeder te zoeken en alles te vertellen. De moeder van Simone belde de dokter en de politie, eerst gingen ze naar de dokter en daarna naar de politie. Bij de politie moest ze allemaal vragen beantwoorden voor het onderzoek.

1. Word jongen van de gele scooter opgepakt?

2. Wat gaat het meisje nu doen?

Samenvatting deel5

De broer van Tuur gaat uit huis (Leo) hij verstopt zich in de bossen om zijn familie ook te laten verstoppen. Tuur’s vader stuurt steeds brieven aan Leo en dat gaat goed. Op eentje na, de Duitsers hebben een brief ontvangen en willen Tuur’s gezin ook komen ophalen. Daarom gaan ze onderduiken in een mergelgrot en blijven daar ongeveer 2 weken. En dan horen ze dat de oorlog afgelopen is.

 

 

Samenvatting deel4

Na school gaat Tuur naar huis en maakt zijn huiswerk. Maartje komt huilend zijn huis binnen omdat de varken is meegenomen door de Duitsers. Tuur en Maartje vinden dat heel jammer. Die avond hoort Tuur weer een vrachtwagen hij kijkt naar buiten en ziet Maartje. Hij rent naar beneden en zegt steeds dat Maartje meegenomen wordt door de Duitsers, en dat ze Joods is. Maartje ¬†word meegenomen en huilt de hele nacht door. De volgende ochtend herinnerd hij zich weer dat de geheimen van Maartje in een doos was met haar foto’s. En dus ging Tuur naar het geheime plekje van Maartje.

1. Wat gaan Tuur en zijn familie doen?

2. Hoe gaat Tuur verder?

 

Samenvatting deel3

Na hun geheimen werden ze geroepen door Tuur’s oom, en Maartje ging weg. Toen Tuur in zijn bed lag te slapen hoorden ze buiten Duitsers in een bus. Hij ging naar het raam en dacht dat ze Maartje zouden komen ophalen. De volgende ochtend hoorden ze van iedereen dat er andere buren zijn meegenomen naar een werk kamp.

1. Wat gebeurt er hierna?

2. Wordt Maartje ook weggehaald?