conferentie

Net bij een conferentie geweest waarin de meest recente onderzoeksresultaten werden gepresenteerd over schrijf- en leesonderwijs. Ontzettend inspirerend.

Maar vooral een geweldige gelegenheid voor mij om als docent in contact te komen met onderzoekers. Wat zou dat leuk zijn als 1x per jaar een (groepje) onderzoeker(s) naar onze school zou komen om te vertellen wat ze onderzocht hebben. Ik weet zeker dat wij als docenten dan weer geinspireerd raken om ons onderwijs te verbeteren. Dus ben je onderzoeker en lees je dit stukje. Je bent van harte welkom bij mij op school.

Posted under Geen rubriek

This post was written by sonjanederlands on mei 15, 2012

2 Comments so far

 1. Jeroen Clemens mei 16, 2012 19:31

  nodig mij maar eens uit ;-)
  soms lopen ze dichtbij rond

 2. Mirjam de Bruijne mei 25, 2012 01:11

  Hallo Sonja,

  Wij hebben elkaar gezien tijdens dat congres, we stonden vrijdagmiddag na afloop buiten nog even na te praten. (Ik ben van het CED en Nieuwsbegrip.) Ik ben zelf afgelopen november begonnen aan een promotie-onderzoek naar lezen in het vmbo (bb/kb). Ik laat leerlingen hardopdenkend een tekst lezen en neem dat op op video, om later de opnames te kunnen analyseren op taakaanpak en strategiegebruik. Als je het interessant vindt wil ik daar best een keer een presentatie over komen geven bij jullie op school (weet niet of die doelgroep relevant is voor jou?) – en het lijkt míj heel leuk om een keer bij jou op school rond te kijken!
  Ga nu eerst weer even je blog bijlezen ;-)
  Hartelijke groeten, Mirjam de Bruijne

Leave a Comment

Name (verplicht)

Email (verplicht)

Site

Reacties

More Blog Post

Next Post:
Previose Post: