Leesautobiografie

Als kindje werd er altijd voor me voorgelezen. Toen ik in groep 3 zat leerde ik steeds meer letters kennen en begon ik te leren lezen. Samen met mijn ouders las ik dan voor het slapen gaan een aantal bladzijden van een kinderboek.

Op de basisschool moesten we boekbesprekingen houden, dus was je verplicht 1 boek per jaar te lezen. Nu lees ik veel meer, omdat ik nu weet wat voor boeken ik leuk vind. Vroeger las ik veel boeken van Miriam Mous & Carry Slee. Nu lees ik vooral boeken van Saskia Noort & Simone van de Vlught.

Ik lees het liefst voor ik ga slapen, onderweg of in de vakantie.

Ik lees het meest non-fictie boeken.

Literaire thrillers en psychische romans vind ik het leukst.

 

3 reacties op “Leesautobiografie

 1. He Sonya,
  Dank je voor de leesautobiografie. Leuk om te lezen. In de lijst zitten we een paar literaire thrillers, jouw voorkeur. Kan je nog even laten weten welk niveau je hebt in Lezen voor de Lijst?
  Groet

  • Hoi Jeroen,

   Vorig jaar heb ik een kleine toets in de klas gemaakt en kwam ik uit op niveau 3.
   Ik heb toen in de lijst gekeken, maar had geen idee welk boek ik moest gaan lezen.
   Evah gaf me als tip de passievrucht. Die heb ik toen gelezen.
   Ik heb ook andere boeken gelezen van niveau 1 & 2 (boeken van Saskia Noort & Simone van der Vlught) om daarmee te beginnen,
   omdat het ‘systeem’ nog nieuw voor me was.

   Sonya

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>