De passievrucht

Het boek ‘De Passievrucht’ is geschreven door Karel Glastra van Loon.

Wat doe je als je opeens hoort dat je het syndroom van Klinefelter hebt, maar toch een zoon, Bo, van 13 jaar hebt?
Het overkomt Armin Minderhout en zijn vriendin Ellen. Als ze te horen krijgen dat Armin nooit vruchtbaar is geweest, stort Armin helemaal in. Hoe kan Armin nou te weten komen wie de vader van Bo is, terwijl Bo’s moeder overleden is?

Hij besluit alle voorgaande geliefdes af te gaan van Monika. De gedachten van Armin worden zo goed beschreven, dat je jezelf makkelijk kunt inleven in de situatie. Er komen flashbacks in voor, waardoor je zijn gevoelens beter begrijpt.

Net als andere romans van Karel is het boek zo aangrijpend, dat je drie dagen niet meer uit je bed stapt. Het boek heeft dan ook niet voor niets de generale bank literatuurprijs gewonnen in 1999.  Het boek was internationaal een groot succes en daarmee een internationale bestseller.

Helaas zullen er geen spannende romans meer tevoorschijn komen van Karel, hij is op 1 juli 2005 op 42-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de hersentumor.

Het boek heeft 238 bladzijden, werd uitgegeven door L.J. Veen in 1999.

3 reacties op “De passievrucht

  1. Het is leuk geschreven, het trekt je aan tot het boek.
    Maar je geeft te weinig info over het boek zelf, ik zou nog wat details over de schrijfwijze en bijvoorbeeld het thema vertellen.
    Je beschrijft het wel spannend.

  2. Leuk geschreven, maar een beetje kort.
    Zelf mis ik ook een beetje jouw mening over het boek..
    Verder vind ik het kort maar krachtig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>