Alles is weg

Alles is weg. Het boek heeft deze titel gekregen, omdat Muis, het middelpunt van de vriendengroep van Fae, op een zomerdag overleidt door een ongeluk.
Het verhaal van het boek is gebaseerd op een levensverhaal van de hoofdpersoon. Er zijn dus ook stukken bijverzonnen/weggelaten.
Doordat het is gebaseerd op een échte gebeurtenis, voelt het ook echt aan. Je zou zelf de hoofdrol kunnen zijn.
In het verhaal komen er flashbacks, waardoor je steeds herinnert wordt aan het ongeluk en wat er in Fae’s hoofd omgaat.

 

Muis was namelijk het middelpunt van de vriendengroep en erg goed bevriend met Fae. Op een mooie zomerdag besluit de vriendengroep naar een brug te gaan. Ze springen 1 voor 1 van de brug, maar Fae vindt het geen goed idee en waarschuwt de rest van de groep. Muis is de ondeugendste van het stel en doet er alles aan zodat iedereen hem nadoet. Niet alleen met springen van de brug, maar ook met roken, blowen en drinken. Als er een bootje onder de brug vaart, besluiten ze op het bootje te spugen. Om beter te kunnen mikken, besloot Muis om over de relling te klimmen. En toen ging het mis. Hij gleed uit en grijpte naar Fae’s hand. Hij keek haar aan, heel lang en Fae probeerde zijn hand te reiken. Toen ik dat stukje las, kreeg ik echt kippenvel. Dit moment komt ook vaak voor in het boek, omdat Fae er vaak aan terug denkt. Ze keken elkaar in de ogen aan, maar konden beiden niks doen..

Het leven gaat verder, maar Fae blijft er aan denken. En als ze na haar eindexamen weer op een balkon staat tijdens een concert, krijgt ze het schuldgevoel weer terug..

1 reactie op “Alles is weg

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>