Harry Potter

Titel: Harry Potter and the cursed child
Auteur: J.K. Rowling
Jaar uitgave: 31-07-2016
Genre: sciencefiction
Aantal bladzijden: 355
Uitgeverij: de Harmonie, Amsterdam

Dit boek is een vervolg op de zeven andere welbekende Harry-Potterboeken, het achtste en laatste deel, negentien jaar later. Hoe zou het nu met Harry Potter, Hermelien Griffel, Ron Wemel en de rest van de personages gaan? Hebben ze kinderen? Zijn ze getrouwd? Hebben ze een goede baan? Dit boek is geen gewoon boek, het is een toneelstuk met twee delen, allebei in dit ene boek.

Het boek gaat dus over Harry Potter. Hij is getrouwd met Ginny Wemel, nu dus Ginny Potter. Ze hebben drie kinderen: James Sirius Potter, vernoemd naar de vader van Harry en de peetvader van Harry; Albus Severus Potter, vernoemd naar Albus Perkamentus en Severus Sneep; en Lily Loena Potter, vernoemd naar de moeder van Harry en een goede vriendin van Zweinstein. In het boek gebeuren een heleboel spannende dingen met de hoofdpersoon, Albus Severus Potter. Er gaat namelijk een gerucht dat Heer Voldemort een zoon heeft. En wat blijkt? Iedereen denkt dat het zijn beste vriend is, Scorpius Hyperion Malfidus, de zoon van Draco Lucius Malfidus.

Albus gaat voor het eerst naar Zweinstein. In de trein ontmoet hij Scorpius. Tijdens de sorteerceremonie gebeurt er iets waar Albus al bang voor was, hij wordt in Zwadderich geplaatst. Zijn nieuwe beste vriend Scorpius wordt gelukkig ook in Zwadderich geplaatst.

Er is veel stress in de toverwereld omdat men denkt dat Heer Voldemort een zoon zou hebben en een heleboel mensen denken dat het Scorpius is. Scorpius wordt daar dus ook om gepest.

De twee ontmoeten een tijdje later een meisje, Delphi Kannewasser, en het duo besluit haar te helpen haar oom, Karlo Kannewasser, terug te krijgen door middel van een tijdverdrijver. Ze gebruiken wisseldrankjes om op Hermelien, Ron en Harry te lijken. Zo kunnen ze gemakkelijk het Ministerie van Toverkunst binnen glippen om een tijdverdrijver te pakken. Als ze die eenmaal hebben gaan ze terug in de tijd, alleen dingen gaan niet zoals ze gehoopt hadden. Want wat als Voldemort helemaal geen zoon had, maar een dochter? En wat als ze die allang kenden?

J.K. Rowling

J.K Rowling is de schrijfster van alle Harry Potter delen: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood en Harry Potter en het vervloekte kind. Ook schreef zij Fantastic Beasts and where to find them.

Ik vond dit boek heel erg leuk en een goede afsluiter van de Harry-Potterserie. Natuurlijk hoop ik dat dit boek verfilmd wordt, maar op dit moment is het slechts een toneelstuk

1 reactie op “Harry Potter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>