Meisje met negen pruiken

Het boek meisje met negen pruiken is een waar gebeurt verhaal waarin Sophie van der Stap beschrijft hoe zij haar ziekte heeft beleefd. Waarbij zij openhartig beschrijft wat er allemaal is gebeurt in de 54 belangrijkste weken van haar leven. Overleeft Sophie haar ziekte? Wil je dit weten, lees dan het boek: meisje met negen pruiken!

Het boek gaat over Sophie van der stap die hoort dat ze kanker heeft, met als gevolg dat haar hele wereld instort en ze opeens een groot verschil tussen zichzelf en haar leeftijdsgenoten voelt. Ze beschrijft hoe zij aan elke pruik komt en hoe ze daarmee mensen verbaast en hoe ze daarmee de aandacht trekt, wat zij niet altijd even prettig vind. Ik vind dat ze te weinig vertelt over haar avonturen die ze heeft meemaakt met haar negen pruiken. En dat het verhaal niet samenhangend is, doordat het in dagboekvorm is geschreven. Ook vind ik het gehele boek nogal leeg overkomen en niet boeiend. Voor mijn doen heb ik er langer overgedaan om het boek uit te lezen, dit kwam doordat het voor mij een niet pakkend boek is.

Al met al zou ik het boek niet aanraden. Omdat het boek op een te eenvoudige manier geschreven is, waardoor het vervelend wordt om te lezen en je het moeilijk uit krijgt.

Geef een reactie