Odysseus

Het boek gaat over de zoektocht naar Odysseus die vlak na de stijd in Troje is verdwenen en over wie Odysseus is. Omdat de goden zich erg vermaken met de verhalen van Odysseus willen zij hem ook graag terug op Ithaka hebben. Dus ging Athene (de godin van wijsheid en beleid) in de gedaante van een mens ervoor zorgen dat Odysseus weer veilig terug kan keren met de hulp van Zeus en de andere goden. Als Odysseus richting Troje vertrekt laat hij zijn vrouw Penelopeia en zijn zoon Telemachos achter. Opdat moment is Telemachos nog maar een kind en word hij grotendeels opgevoed door Mentor en zijn voedster Eurykleia. Telemachos leerd zijn vader kennen door de verhalen die vertelt worden en na de terugkeer van zijn vader. Tijdens de terugkeer van zijn vader zijn er vele vrijers in het paleis die Penelopeia het hof willen maken. Als je wilt weten of het een van de vrijers lukt en of Athene Odysseus veilig terug krijgt op Ithaka dan moet je absoluut het boek gaan lezen!!

In het slot verduidelijkt de schrijver (Imme Dros) de namen en moeilijke begrippen, zodat als je tijdens het lezen iets niet begrijpt je het achterin kan opzoeken.

Dit boek zou ik aan iedereen aanraden. Het is namelijk een spannend en ingrijpend boek over hoe de trojaanse oorlog is ontstaan en wie Odysseus de man van verhalen precies was. Het boek is totaal niet voorspelbaar en zorgt ervoor dat je de film Troje veel beter gaat begrijpen.

Geef een reactie