Recensie Birk

Auteur: Jaap Robben
Jaar uitgave:
2014
Uitgeverij:
De Geus
Plaats:
Breda
Aantal pagina’s:
256
Genre:
ontwikkelingsroman

 

 

Samenvatting:
De 9-jarige jongen Mikael woonde samen met zijn vader en moeder op een afgelegen eiland. Op een dag verdwijnt de vader van Mikael, Birk, in zee. Hij probeerde de bal van Mikael te redden, maar kon daarna niet meer ontsnappen aan de stroming. Mikael komt die dag alleen weer terug bij hun huis en verzwijgd de verdwijning van zijn vader, ook omdat hij het niet goed lijkt te begrijpen.Het lichaam van Brik wordt nooit terug gevonden.
De moeder van Mikael, Dora, kan de dood van haar man niet verwerken. Ze geeft haar 9-jarige zoon de schuld. Toch wil ze hem ook bij haar houden op het eiland, omdat ze hem wil beschermen en misschien omdat het haar enige herinnering is aan haar man: Birk.

Mijn mening:
Ik ben dit boek gaan lezen, omdat ik een boek voor Nederlands moest kiezen en aan mijn moeder om raad vroeg. Ik vroeg om een leuk boek. Ze zei dat ik dan dit boek niet moest lezen, omdat het erg zielig en eenzaam was. Dat maakte me ook wel nieuwsgierig, dus ben ik juist dit boek gaan lezen.

Het boek heeft me echt geraakt. De eenzaamheid van Mikael wordt heel goed beschreven. Eigenlijk de totale eenzaamheid op het eiland. Het heeft me erg aan het denken gezet.
Als ik een cijfer zou moeten geven voor hoe leuk ik het boek vind dat zou het een 1 zijn. Maar als ik cijfer zou moeten geven voor hoe mooi ik het boek vind dan zou het een 9 zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>