Recensie Karel ende Elegast

Auteur: onbekend
Jaar uitgave: 1270 (ca.)
Uitgeverij:
Amsterdam University Press (Tekst en Context)
Plaats:Amsterdam
Aantal pagina’s:
96
Genre:
Karelroman

 

 

Samenvatting:
Karel ligt rustig te slapen, als hij plotseling wakker wordt van een stem. Die stem zegt hem dat hij uit stelen moet gaan. Karel wil eerst geen gehoor geven aan deze opdracht, want een koning gaat nu eenmaal niet uit stelen. Als de stem hem voor de derde keer maant, beseft Karel dat het God is die hem deze opdracht geeft en kan hij niet anders dan doen wat God hem zegt – ook al begrijpt hij er niets van. Het paleis is in diepe rust verzonken als Karel op pad gaat. In het bos komt hij zijn verbannen vazal Elegast tegen, die Karel wel wil helpen. Samen gaan ze op weg naar het kasteel van Eggerik, de broer van Karel. Daar gebeuren allerlei wonderlijke dingen en wordt ook duidelijk waarom Karel deze merkwaardige opdracht kreeg.

Mijn mening:
Het boek is simpel geschreven en heeft naar mijn mening niet heel veel diepgang. Al zou dat in de tijd dat het geschreven is waarschijnlijk anders gezien worden. Toch vind het een leuk verhaaltje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>