Recensie Het gouden ei

Auteur: Tim Krabbé
Jaar uitgave:
1984
Uitgeverij:
Prometheus
Plaats:
Amsterdam
Aantal pagina’s:
98
Genre:
misdaadsroman

 

 

Samenvatting:
In het boek gaan Rex en Saskia, een liefdeskoppel, samen op vakantie naar Frankrijk. Onderweg moeten ze tanken. Saskia gaat afrekenen en naar het toilet bij het tankstation. Ze blijft erg lang weg. Rex vraagt zich na een tijdje af waar ze blijft en gaat naar haar opzoek. Ze blijkt spoorloos verdwenen. Niemand heeft haar gezien.
Rex ontmoet later een andere vrouw: Lieneke. Acht jaar na de vermissing van Saskia trouwt hij met haar. Toch blijft de vermissing in zijn hoofd zitten. Hij besluit een advertentie in de krant te zetten. Er komt een man genaamd Raymond Lemorne op af. Hij is de moordenaar van Saskia, maar dit weet Rex niet. Raymond wil hem alleen vertellen wat er met Saskia is gebeurd, als Rex hetzelfde wilt ondergaan. Rex stemt daar mee in. Het blijkt dat Saskia levend onder de grond begraven is en Rex ondergaat hetzelfde lot. Lieneke snapt niks van de spoorloze verdwijning van Rex. 

Mijn mening:
Ik vind dit een mooi boek, met een spannend verhaal.  Het verhaal is ook nog eens vrij kort, wat er voor zorgt dat het makkelijk wegleest. Tim Krabé heeft een mooie schrijfwijze. De emoties beschrijft hij goed.
Ik zou dit boek een 7,5 geven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>