Het mooie seizoen van Kees van Beijnum recensie

Titel: Het Mooie Seizoen

Schrijver: Kees van Beijnum

Bekend van onder andere: Paradiso en De Offers

Genre: roman

Beatrijs heeft het wel eens makkelijker gehad. Haar beroep houdt zich bezig met de schaduw kant van de maatschappij en haar eigen zoon zit met zichzelf in de knel. Ze ondersteunt probleem gezinnen in Amsterdam en is een hoop gewend maar toch gaat haar zaak mis. Door onder andere haar fouten haalt haar gezin zelfs het nationale nieuws en ze heeft het er zwaar mee. Haar zoon Arno is een echte puber die het moeilijk genoeg heeft met zichzelf. Dat zijn vader in Argentiniƫ zit en zijn moeder het nieuws haalt helpt dus niet. Op school gaat het moeilijk en zijn populariteit daalt met de dag. Hij besluit daarom te stoppen met school en komt terecht bij een alleen staande biologie leraar, Christian. Christian helpt zo veel hij kan maar ook hij heeft het beter gehad. Zijn vader is zwaar dementerend en hij mist zijn ex enorm. Gelukkig voor hem vind hij in het huis van zijn vader een envelop die een bedrag bevat waar je u tegen zegt. Als Arno deze envelop ook vindt lekt het uit en gaan een paar criminelen ook achter de envelop aan. Arno wordt gedwongen te helpen maar wil Christian niks aandoen. Alles lijkt mis te gaan en het is maar de vraag of en hoe het drietal er uit komt.

Het mooie seizoen bevat karakters die herkenbaar zijn en je ook echt leert kennen. De manier hoe Van Beijnum deze naar voren brengt is goed gedaan. Helaas is daar alles ook wel mee gezegd. Het verhaal is eigenlijk meer een beschrijving van het leven van een moeder en haar zoon en niet veel meer dan dat. Het verhaal bevat dingen die het heel interessant kunnen maken maar Van Beijnum weet je niet te boeien. De plot twisten worden zo mat omschreven dat de spanning die de karakters zouden moeten voelen totaal niet binnen komen. Goede omschrijving worden door een zwak plot teniet gedaan.

Cijfer; 5, niet moeilijk te lezen en er zijn ook goede aspecten maar geboeid raken is praktisch onmogelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>