DE REUNIE VAN SIMONE VAN DER VLUGT RECENSIE

Titel: De reünie

Schrijver: Simone van der Vlugt

Schreef onder andere ook: Nachtblauw, Schaduwzuster en Blauw Water.

Genre: literaire thriller

Sabine is bezig haar leven weer op de rit te krijgen na haar burn-out. Ze is weer langzaam aan het opbouwen met haar werk ondanks dat ze daar enorm tegen op ziet door een van haar collega’s. Beetje bij beetje gaat het beter en ze krijgt zelfs een relatie met een collega van haar: Olaf. Sabine wordt alleen geconfronteerd met flashbacks uit het verleden over de dood van een uit klasgenoot en vriendin van haar Isabel, die door een onbekend misdrijf om het leven is gekomen. Ze gaat zelf op zoek naar antwoorden en langzaam vind ze deze ook. Als haar relatie met Olaf stroef loopt komt ze haar ouder liefde Bart weer tegen. Mede door hem valt alles op zijn plek en lijkt ze de dader na al die jaren te hebben gevonden. Totdat het laatste beetje van haar geheugen weer terug komt en alles weer verandert.

De reünie is vanuit de ‘ik’-persoon geschreven van Sabine. Dit helpt om er voor te zorgen dat je echt mee wordt genomen in het verhaal. Het plot speelt niet vanaf het begin, eerst leeft Sabine een normaal leven wat er voor zorgt dat je haar een beetje leert kennen. Dit zorgt er voor dat wanneer Van der Vlugt met het echte plot begint je steeds weer op het verkeerde been wordt gezet. Keer op keer denk je weer te weten wat er aan de hand is en steeds zit je er naast. Een fijn geschreven boek met een einde dat niet tegen valt.

Cijfer; 8, omdat alles zodanig goed is omschreven dat je volledig wordt meegenomen en het verhaal geen moment tegen valt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>