Esther Verhoef, Lieve mama. Recensie

Titel: Lieve mama

Schrijver: Esther Verhoef

Schreef ook: De Kraamhulp en Tegenlicht.

Genre: roman

Helen woont samen met haar man Werner en hun drie kinderen in haar droomhuis. Ze heeft veel plezier in haar baan en ondanks dat de liefde met Werner al een paar jaar bekoeld is hebben ze het goed voor elkaar. Het leven lacht ze toe totdat er op een vrijdag avond een jongen Werner bij hun thuis overvalt. Helen komt thuis als Werner wordt vastgebonden maar blijkbaar heeft Werner een pistool thuis. Als de overvaller haar achterna komt schiet ze uit paniek de overvaller dood. Ineens zitten Werner en Helen met een lijk waar ze op lugubere wijze van af proberen te komen.

Ralf was bevriend met de overvaller. Hij probeert er achter te komen wat er is gebeurd in het huis. Hij komt steeds dichterbij het antwoord tot hij er samen met de oudste dochter van Werner en Helen achter het antwoord komt. Ineens draait alles om en moet een gruwelijke daad worden voorkomen. Alles lijkt samen te vallen maar net te laat.

Lieve mama is een boek als vele andere maar toch uniek. Zoals bij veel werk je heel lang naar het plot toe maar wat anders is, is dat je het boek niet een keer kwijt raakt. Esther Verhoef is het gelukt om door afwijkende gebeurtenissen en 2 door elkaar lopende verhaallijnen die steeds meer samenvallen je de volle 373 bladzijdes geboeid te houden. Je weet dat het samen moet vallen maar tot het laatste moment heb je geen idee hoe en dat maakt het een leuk boek. De uiteindelijke climax doet het boek alleen helaas een beetje tekort wat jammer is. Fijn geschreven met korte hoofdstukken en van dag tot dag ingedeeld maakt het waar je op een goede manier door heen leest. Goede omschrijving van de karakters en setting helpen hieraan zeker mee.

Cijfer; 7.5, fijn boek met een origineel plot. Erg geschikt om mee te nemen op vakantie of aan iemand cadeau te doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>