Lees-autobiografie

Kleuter/Peuter :

In de Kleutertijd hield ik van boekjes met plaatjes, mijn moeder las me vaak verhaaltjes voor slapen gaan. Ik was altijd gek op Dribbel en Otje

Dribbel was een hondje die allemaal kleine anvontuurtjes beleefde, je moest bijv. zoeken op elke bladzijde waar Dribbel zich had verstopt.

Otje ging over een jongetje die allemaal avonturen beleefd samen met zijn vader die kok is en ontlagen was omdat er muizen in zijn gerechten zaten, verder kan ik me vrij weinig van Otje herinneren wel weet ik nog de liedjes van Otje bijv. De compuer doet het niet.

Basisschool

Vanaf groep 3 begon ik te leren lezen. Dat ging redelijk snel, maar verder las ik niet.

We moesten dan een boekje uitkiezen en daaruit stukjes hardop voorlezen in de klas.

Ik vond dit altijd super stom.

Pas in groep 8 heb ik een aantal boeken gelezen, maar alleen maar omdat dat moest niet omdat ik dat leuk vond. Een aantal boeken dat ik toen heb gelezen zijn onder andere de Griezelbus boeken van Paul de Loon en De zevensprong van Tonke Dragt.

De griezelbussen vond ik altijd wel leuk omdat het spannend was vooral de Griezelbus 0 sprak me aan omdat dit boek van achter naar voren werd vertelt. Ik kan me verder er niks meer van herinneren het is te lang lang geleden dat ik een van deze boeken heb gelezen.

De Zevensprong ging over een leraar die een leerling moet redden uit het kasteel van een Graaf. Er lag een schat in het kasteel en alleen een kind kon deze vinden. De graaf wou dat het kind voor hem vond. Ik heb geen idee meer hoe het eindigde.

Onderbouw

In de onderbouw ben ik niet echt aan lezen toe gekomen omdat ik in deze tijd ernstig ziek werd. In het ziekenhuis heb ik wel drie boeken gelezen. Jehanne van Simone van der Vlugt,  De brief voor de koning en Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckham.

Alle drie super leuken boeken.

Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Bechham. Ging over Dolf die door een tijdmachine in de middeleeuwen en erachter komt dat ie midden in een kinderkruistocht de kruistocht is slecht georganiseerd kinderen gaan dood omdat ze niet genoeg eten en drinken hebben niet genoeg slapen en ziek worden. Dolf komt in opstand en zorgt dat de kinderen goed eten en drinken en gezond blijven. Dolf word ook verliefd maar weet dat het hij dat beter niet kan worden omdat hij later weer terug gaat naar zijn eigen tijd en zij dus niet mee kan. Als Dolf eenmaal in Italië komt krijgt hij een bericht vanuit zijn tijd dat ie naar een speciale plek moet staan en op een bepaald tijstip zodat hij weer terug kan naar zijn eigen tijd.

Dit boek vond ik mooi omdat, ik het bijzonder vind hoe Dolf alle kinderen helpt.

JehanneJehanne van Simone van de Vlugt gaat over een waargebeurt verhaal in de honderd jarige oorlog tussen Frankrijk en England. Die Frankrijk aan het verliezen is. Een meisje genaamd Jehanne hoort allemaal stemmen die haar vertellen dat zij degene is die Frankrijk gaat verlossen van de Engelse. Eerst denkt ze dat dit onzin is maar er is een verhaal dat een maagd Frankrijk zal verlossen van alle bezetters. Jehanne vertrekt zonder afscheid te nemen met haar familie en vrienden. Ze gaat naar de koning en vertelt dat ze door god is gestuurd. Jehanne krijgt een leger. Het leger trekt door en bevrijd veel steden, zonder ook maar één keer een slag te verliezen. Later word ze beschuldigt van hekserij en eindigt op de brand stapel.

Ik heb dit boek altijd erg mooi gevonden, omdat ik het echt gebeurt is en mooi vind hoe iemand die nog zo jong is zo’n macht kan hebben.

De brief voor de koning van Tonke Dragt

Gaat over Tiuri die wordt gestoord tijdens zijn riddernacht, hij mag niet opendoen maar omdat de man in nood was deed Tiuri toch open. Hij krijgt een brief voor de koning niemand mag deze lezen of weten van het bestaan van de brief alleen de koning mag hem lezen. Maar de koning leeft helemaal aan de andere kant van het land. Tiuri moet door allemaal gevaarlijke gebieden, gelukkig komt hij veel mensen tegen die hem willen helpen, maar er zijn ook mensen die hem het leven zuur proberen te maken zoals bijvoorbeeld een sluipmoordenaar en ridders die de brief wouden hebben.

Het boek is echt super mooi en was vooral erg spannend je wilt gewoon weten wat er nou in de brief staat.

Heden

Ik heb lezen nooit leuk gevonden of het boek moet me echt al in het begin pakken. Het boek moet iniedergeval spannend zijn dat vind ik erg belangrijk.

Ook heb ik een tijdje terug het boek Stravaganza gelezen van Mary Hoffman zo’n mooi boek alleen zo zwaar omdat, het boek over een jongen gaat die ook erg ziek is en dan staat het boek zo dichtbij je, dat je super snel emotioneel word. Ik heb het boek daarom nog niet uitgelezen waar ik wel spijt van heb omdat het verder echt een super mooi boek is.

Toekomst

Ik heb nog geen idee wat ik allemaal ga lezen in de toekomst. Ik denk dat ik lezen nooit echt leuk ga vinden misschien op latere leeftijd maar ik weet dat er genoeg andere dingen zijn die veel leuker zijn. Voor school moet ik natuurlijk wel een aantal boeken gaan lezen, ik heb nog geen idee welke allemaal. Maar dat ga ik nog wel uitzoeken.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen