Het Gouden Ei – Tim Krabé

Voorkant Van Het BoekTitel:Gouden Ei
Auteur:Martijn Krabbé

Het Verhaal:Het gouden ei  gaat over over een verliefd stel genaamd Rex en Saskia, ze gaan op  vakantie in het zuiden van Frankrijk. Onderweg naar de bestemming stoppen ze bij een tankstation. Ze gaan tanken en Saskia gaat betalen. Het duurt lang voordat Rex haar weer ziet en besluit haar te gaan zoeken. Ze is nergens te vinden, niemand heeft haar gezien of weet waar ze is. De paniek slaat toe en kan haar niet vinden. De politie word erbij gehaald en het enige wat Rex hun kan vertellen is dat ze voor het laatst gezien is bij de koffieautomaat van het benzinestation. Ze had de sleutels met haar meegenomen en kon dus niet wegrijden of de auto op slot doen. Vele jaren na de vermissing heeft Rex een nieuwe vriendin en heeft zijn leven weer een beetje op de baan. Op een dag komt er een man langs en bied Rex de kans om te weten te komen wat er met zijn vriendin is gebeurd. Een avontuur vol spanning staat te wachten.

Mijn ervaring:Ik vond het een leuk boek. Het is een niet al te lang verhaal maar gaat niet te snel en in een fijn tempo. Voor de rest is het eenvoudig te volgen en dit komt mede omdat er in het boek niet al te veel personages voor komen. Dit zorgt ervoor dat je goed je aandacht erbij kan houden. Dit is in mijn ogen een plus punt. Wel vind ik dat voor een niet al te lang boek je wel redelijk lang moet wachten, de werking naar de conclusie van het verhaal komt redelijk laat. Maar niet te laat om je aandacht te verliezen. Het fijne is dat je bij dit boek wel de voldoening hebt van ik heb een goed spannend boek gelezen zonder dat het een hele dikke pil is.

Conclusie: Ik raad dit boek aan aan degene die van spanning en thrillers houd. Een verhaal vol plotten en wendingen staan te wachten. Voor de rest is het ook handig voor mensen die hun aandacht niet zo lang vast kunnen houden bij een boek omdat het een bondig verhaal is waarin wel genoeg verteld word.

Goed boek, op een schaal van 1 tot 10 geef ik het een 7. Het verhaal is de perfecte definitie voor kort maar krachtig.

 

 

 

3 reacties op “Het Gouden Ei – Tim Krabé

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>