Het Schnitzel Paradijs – Khalid Boudou

Titel:Het Schnitzel Paradijs                                                                                                 Auteur:Khalid Boudou

Het Verhaal: Het verhaal gaat over Nordin Doenia en hij gaat na 2 jaar lang niks doen, de draad weer op te pakken en wat te gaan doen in zijn leven. Hij gaat solliciteren bij een restaurant dat De Blauwe Gier heet. Nordin werkt hiet en is een uitlaatklep voor de andere werkers in het restaurant. Als er iemand een probleem heeft dan gaan ze naar Nordin. Op het moment dat er veel zwartwerkers opstappen en zijn goede kok ook weggaat laten ze Nordin meedoen aan een spel. Het spel is dammen, hoe beter hij het doet hoe beter zijn positie in de keuken. Nordin wint het spel en word hiermee de chefkok van De Blauwe Gier.

Mijn ervaring:Ik was niet zo enthousiast over het boek. Ik had de film gezien en vond deze wel grappig. Ik ging daarna het boek lezen en hij voldeet niet aan mijn verwachtingen. Ik vond het verhaal maar langzaam op gang komen en in de verhaallijn zat niet veel variatie. Ook was aan het begin al duidelijk dat het met goed zou komen en dat hij de vriendin van zijn dromen kreeg. Het boek opzich is niet zo heel dik maar zo voelt het wel. Ik had er moeite mee om er door heen te komen. Ook zijn de grappen in het boek niet leuk verteld en komen ze te duidelijk over als iets wat grappig moet zijn. In de film daarentegen voelt het allemaal wat natuurlijker.

Mijn Conclusie:Ik geef dit boek op een schaal van 1 tot 10 een 4. Ik vind het een oppervlakkig boek waar je lastig door heen komt en dan niet omdat zo ongeloofelijk moeilijk is. Nee, het is omdat het totaal niet je intresse vasthoud. Dus dit boek raad ik aan als je van simpele boeken houd met een oppervlakkig verhaallijn.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>