De Vos Reynaerde

Titel:De Vos Reynearde                                                                                                           Auteur:Onbekend

Het Verhaal:Reynaert de vos, heeft veel misdaden gepleegd en mag verschijnt daarom niet op het hofdag. Reyneart probeert zijn zijn misdaden te ontwijken door mensen te bedrijgen en zo zich ook onder de doodstraf uit probeert te kletsen. In het hele boek door worder allerlei ”dieren” misleid door Reyneart en lopen in de val. Uiteindelijk als Reyneart voor het hof moet verschijnen weet hij zich er toch nog uit te kletsen zodat hij de doodstraf ontwijkt en vogelvrij word verklaart.

Mijn ervaring:Ik heb me erg vermaakt met het lezen van dit boek. De voornaamste reden is waarschijnlijk omdat de personages als dieren zijn neergezet en zo de eigenschappen snel herkent. Zoals de koning die zoals gebruikelijk een leeuw is. En Reyneart die is natuurlijk zo sluw als een vos. Ook is het appart om het boek te lezen omdat het word verteld met dieren en het speelt zich af in het dierenrijk. Dit lijkt allemaal heel schattig maar ondertussen gebeuren de meest nare dingen. Deze combinatie weet mijn aandacht heel goed vast te houden. Mijn boek was verdeelt in 2 ”delen” met op de ene pagina de orginele tekst en op de andere pagina de huidige nederlandse taal. Het is leuk om het orginele verhaal te zien.

Conclusie:Het is een erg leuk boek met een verschillende eigenschappen die het verhaal een bijzonder en uniek tintje geven. En juist dat lieve dierenwereldje vergelijken met zware criminelen is een gedachte die voor een leuke leeservaring zorgt. Ik raad dit boek aan als je van de sprookjes van vroeger houd met een mix van Thrillers. Het boek is leuk geschreven en is niet zozeer eng maar er gebeuren wel erge dingen. Dit is een oud boek, maar dit betekent zeker niet dat het een slecht boek is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>