Het Diner – Herman Koch

Titel:Het Diner                                                                                                                         Auter:Herman Koch

Het Verhaal:Het verhaal gaat over een diner in een luxe restaurant. Paul en Claire Lohman en Serge en Babette Lohman zijn samen uit eten. Serge is de broer van Paul en is in de race voor de volgende minister van Nederland. Tijdens het eten hebben ze het over allerlei dingen zonder het te hebben over hun zoons. Hun Zoons hebben iets ergs gedaan, iets wat hun toekomst volledig kan vernietigen. Tijdens het verhaal word het steeds meer duidelijk wat er precies gebeurt is. Wat het ook is, het is niet goed. In dit verhaal word de keuze van ouders laten zien. Moeten zij hun kind aangeven of moeten zij de daad verdoezelen en hopen dat nooit iemand te weten komt?

Mijn Mening:Ik vind het een erg goed boek, ik had het niet verwacht van deze schrijver. Herman Koch is namelijk ook van Jiskefet en was daarom erg verbaast dat hij zo’n verhaal wist te schrijven. Het is erg knap hoe de spanning is opgebouwd, het verhaal is verdeelt in hoofdstukken die zijn vernoemd naar een 5-gangen diner. In het begin word er nog over van alles gepraat en er word maar niet gepraat over de olifant in de kamer. Deze spanning op het wachten van iets schokkends is typerend voor dit boek. Je ziet de hoofdpersonages langzaam onrustiger worden en je ziet de wanhoop toeslaan.

Conclusie:Op een schaal van 1 tot 10 geef ik dit een boek een 8. De spanning is goed duidelijk gemaakt met ongemakkelijke stiltes en ongemakkelijke gesprekken. Ik raad dit boek aan als je van thrilles houd. Dit is een boek waar je snel door heen gaat, en dan niet zozeer omdat het boek zo kort is. Maar het verhaal zo boeiend.

2 reacties op “Het Diner – Herman Koch

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>