De zoon uit Spanje

Titel: De zoon uit Spanje

Schrijver: Tessa de Loo

Samenvatting

Het verhaal gaat over een vader, Gerlof de Windt, met vier kinderen: Edwin, Hilde, Frank en Bardo. De moeder, Ida, is op jonge leeftijd omgekomen bij een verkeersongeval. Op jonge leeftijd bevrucht Bardo Floor, de vriendin van Edwin. Hier is Edwin natuurlijk niet blij mee, maar Floor komt bij het gezin wonen, want ze weet niet waar ze anders heen moet. Op 19 jarige leeftijd krijg Bardo ruzie met zijn vader. Zijn vader zegt dat hij hem nooit meer hoeft te zien en dit neemt Bardo erg serieus. Hij reist af naar Spanje en komt de komende dertig jaar ook niet meer terug. Desondanks blijft Floor bij het gezin wonen. Ze krijgt een zoon, maar deze overlijdt na een dag. Ze woord door Edwin getroost en later trouwen zij alsnog. Ze krijgt samen een dochter, Steffie.

Na dertig jaar is Gerlof ernstig ziek en hij zal binnenkort sterven. Omdat het hoogstwaarschijnlijk zijn laatste verjaardag is wilt het gezin iets bijzonders doen. Hilde komt met het idee om hun verdwenen broer Bardo uit te nodigen. Zij is de enige die nog enigszins contact met hem heeft en dus vraag ze hem terug te komen. Bardo heeft ondertussen een leven in Spanje. Hij werkt hier en heeft een vrouw en twee zoons. Toch komt Bardo naar Nederland om zijn vader nog een keer te ontmoeten. Zijn vader moet verzorgt worden, maar wilt niet naar een verzorgingstehuis. Op het feest van zijn vader komt Bardo met het idee om hem een tijdje te verzorgen. Vooral Edwin is hierop tegen, maar Gerlof heeft liever dat Bardo hem verzorgt dan dat hij naar een verzorgingstehuis moet. Na het feesten blijven Bardo en Floor nog even. Hun ouder liefde laait weer op en ze gaat met elkaar naar bed. Edwin komt dan terug en treft ze allebei naakt aan. Hij is razend op Bardo en eist dat deze weer teruggaat naar Spanje. Bardo keert terug naar Spanje, maar Floor is niet meer gelukkig bij Edwin. Ze besluit samen met haar dochter Steffie, die ook wel benieuwd is naar haar neefjes, om Bardo achterna te reizen naar Spanje.

Mijn mening

Ik vond het een leuk boek, maar niet heel bijzonder. Het verhaal was leuk bedacht en de relaties tussen alle familieleden was ook wel interessant. Ik verbaasde mij erover dat Edwin Floor nog terug wilde nadat zij in het begin zwanger was geraakt van Bardo. Ook vond ik het raar dat Floor nog steeds van Bardo hield nadat hij dertig jaar niets van zich had laten horen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>