Informatie

Toscane

Op vrijdag 7 oktober vertrekken we met een groep van ongeveer 60 leerlingen en vijf begeleiders naar Montecatini, Italië.
Vertrek en aankomst
We vertrekken vrijdagmiddag 7 oktober om 18.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de school. Zorg ervoor dat je een half uur voor vertrek aanwezig bent! Voordat je de bus ingaat, controleren we of je een paspoort of een ander geldig reisdocument bij je hebt en we nemen een kopie daarvan in. Op vrijdag 14 oktober hopen we rond 14:30 uur terug bij school te zijn. We komen vroeg in de ochtend bij Maastricht het land weer binnen. Vanaf daar bellen wij naar school om het precieze tijdstip van aankomst door te geven aan de receptioniste.

Wat neem je mee
1. Paspoort en een kopie van je paspoort
2. Mobiele telefoon
3. Schoolpas
4. Pinpas
5. Moneybelt
6. Bewijs van ziektekostenverzekering, polisnummer, telefoonnummer
7. Gegevens over de pinpas ook thuis achterlaten
8. Internationale medicijnverklaring als dat nodig is.
9. Medicijnen, wagenziektetabletten, als dat nodig is.
10. Kleding voor alle omstandigheden (laagjes)
11. Twee paar schoenen waar je goed op kunt lopen.
12. Camera en toebehoren.
13. Reisgids, pen en papier
14. Rugzakje voor overdag.
15. Zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème.
16. Eten en drinken voor de heenreis. Kleingeld voor toiletbezoek, tandenborstel in de handbagage.
17. Lenzendoosje en lenzenvloeistof, als dat nodig is.
18. Je knuffel(s).

De lange busreis
1. Wees aardig voor de chauffeurs. We zijn zeer van hen afhankelijk en zij moeten hun werk kunnen doen. Ongetwijfeld worden de chauffeurs naarmate de reis duurt steeds aardiger.
2. Trek ruime, gemakkelijke, goed ventilerende kleren en schoenen aan.
3. We slapen ook in de bus. Neem iets warms mee om aan te trekken: ’s nachts koelt het af en als je moe wordt krijg je het sneller koud.
4. Neem een kussen(tje) mee. Je moet zittend slapen.
5. Neem voldoende eten en drinken mee. Er is onderweg geen tijd om eten en drinken te kopen, bovendien is het bij wegrestaurants en benzinestations vaak duur. Neem niet te veel snoep en zoete dranken mee, daar kun je misselijk van worden. Milkshakes en ijs komen de bus niet in.
6. Het toilet in de bus is uitsluitend voor hoge nood. We zijn allemaal zindelijk. Maak gebruik van de wc’s op de plaatsen waar we stoppen. Als het toilet in de bus te vaak wordt gebruikt, ruik je dat in de hele bus.
7. Houd je toilettas bij je handbagage. Je koffer gaat onder in de bus en komt pas in Montecatini weer tevoorschijn. Je wilt vast je tanden poetsen voor het slapen gaan en als je weer wakker wordt.
8. Neem iets te luisteren of te lezen mee.
9. Na twaalf uur is er rust in de bus.

Bereikbaarheid

Tijdens schooluren kunnen de thuisblijvers in geval van nood contact opnemen met school. Via de administratie wordt u dan doorverwezen. Buiten schooluren kunt u contact opnemen met de afdelingsleider. We gaan ervan uit dat ouders en verzorgers in het algemeen bereikbaar zijn met het telefoonnummer dat bekend is bij de administratie van de afdeling.

Regels tijdens het verblijf
1. We verblijven in een drie-sterrenhotel. In het hotel zijn ook andere gasten aanwezig. We verwachten van je dat je de normale omgangsvormen in acht neemt en respect toont voor anderen en hun bezittingen. Wie schade veroorzaakt in het hotel of in de bus moet die vergoeden. Wij behouden ons het recht voor ieder die zich misdraagt op eigen kosten naar huis te sturen. We nemen dan van te voren contact op met de ouders of verzorgers.
2. In de bus en op de kamers mag je niet roken. Alcoholgebruik is niet toegestaan.
3. Je mag nooit met minder dan drie personen op stap.
4. Zorg ervoor dat je geld, paspoort en andere waardepapieren op een veilige plaats bij je draagt, bijvoorbeeld in een moneybelt. De school is niet verantwoordelijk als je bestolen bent.

Over gezondheid en dergelijke
1. Als je problemen met je gezondheid hebt of verwacht, meld het dan snel aan één van de begeleiders.
2. Als je een dieet hebt of je eet geen vlees, laat ons dit op schrift weten.
3. Als je medicijnen gebruikt kan het handig zijn ook een recept mee te nemen. Ga ook even na of je voor het vervoer van die medicijnen een medicijnenpaspoort nodig hebt.
4. Neem het polisnummer van je ziektekostenverzekering mee.
5. Houdt er rekening mee dat we veel wandelen. Neem twee paar schoenen mee en liefst geen nieuwe. Als je snel last van blaren hebt neem dan Compeed mee of iets dergelijks.
6. Neem kleding mee waarmee je je kunt kleden als het koud is en als het warm is. Een kleine paraplu of een licht regenjack is soms ook handig.
7. Florence, Lucca, Siena en Montecatini zijn geen badplaatsen. Kleed je niet te bloot. We gaan een aantal kerken bezoeken, neem een sjaaltje of een doek mee die je over blote schouders kunt slaan of om te blote benen.

Verzekering
De school heeft een ongevallenverzekering. Dit is een zg. achtergestelde verzekering die alleen uitkeert als je niet op een andere manier verzekerd bent. Zorg zelf voor een goede reisverzekering en een annuleringsverzekering.

Programma en voorbereiding
We bezoeken in ieder geval Florence, Siena, Pisa, San Gimignano en Lucca. Tijdens een daltonuur gaan de leerlingen de reis verder voorbereiden.
We hopen dat het een hele leuke reis wordt, wie nog vragen heeft kan terecht bij één van de begeleiders.

Met vriendelijke groet,

Elly de Boer
Peter van de Braak
Corina Huijben
Nico van Lieshout
Jose Lupgens
Marijke Doomernik

Geef een reactie